Kako najbrže skuvati slavsko žito: Trik iskusnih domaćica uz koji će svako zrno biti raskuvano i rastresito

shutterstock-566603926.jpg
Foto: Shutterstock

Postoji trik kojim možete ubrzati kuvanjeslavskog žita i tako skratiti vreme pripreme. Sve što je potrebno da uradite je da dan ranije potopite pšenicu u vodi i tako ostavite dok ne krenete da je kuvate sutradan. Na taj način će zrna omekšati i ona će se mnogo brže skuvati.

shutterstock-166522952.jpg shutterstock-166522952.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • pola kg pšenice belije
  • pola kg prah šećera
  • pola kg mlevenih oraha
  • 2-3 kesice vanilin šećera
  • pola kašičice cimeta
  • mleveni orasi i jezgra oraha za ukrašavanje

Priprema:

Potopljenu pšenicu ocedite pa nalijte čistu vodu. Kuvajte dok se zrno ne raspadne. za to će vam otprilike trebati 15-20 minuta, ako ste ga prethodno potapali. Zatim procedite i sameljite na mašini za meso. Mleveno žito sjediniti sa prah šećerom i mlevenim orasima. U pripremljenu masu dodati 2-3 kesice vanilinog šećera, i cimet po želji. Tako pripremljeno žito prebaciti u činiju za serviranje, posuti mlevenim orasima i ukrasiti po želji polovinama jezgra oraha.

(Stil/Stvar ukusa)

Kupci se suočavaju sa sezonom slava, Koliko je potrebno prosečnoj porodici?

This browser does not support the video element.

Kupci se suočavaju sa sezonom slava, Koliko je potrebno prosečnoj porodici? Izvor: Kurir televizija

Donosimo vam trik uz koji ćete najbrže skuvati slavsko žito.