Stari kolač iz Jugoslavije koji se obavezno spremao za slavu i Novu godinu: Originalan recept za pivčiće
Pivčići su kolač bez kojeg nije mogla da se zamisli svečana trpeza u Jugoslaviji
Objavljeno: 08.11.2024. 12:51h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 250ml ulje
- 250ml piva
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 120g griza
- 600 do 650g brašna
Podelite testo na 40 kuglica, razvijte oklagijom kifle i punite filom koji vaši ukućani vole.
Sirup šerbet:
- 600 do 700g. šećer
- 700 do 800ml vode
- 1 limun
Pripremljene kifle peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 25minuta.
Priprema: Prvo skuvajte šerbet tako što ćete staviti oko 600 grama šećera, oko 700 ml vode i jedan limun.
Umesite testo do ulja, piva, šećera, brašna, griza i vnil šećera i praška za pecivo. Razvijte testo pa ga filujte i onda pecite. Ispečene kiflice umočite u šerbet pa u kokos.
A koliko je potrebno jednoj porodici da proslavi slavu pogledajte u videu ispod teksta:
( Vanja Milenković )