Riblja čorba od prženog oslića koja hrani dušu i krepi telo: Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave

Riblja čorba je specijalitet koji mnogi obožavaju, a može se praviti na hiljadu različitih načina, saznajte kako da je napravite sa prženim oslićem

Objavljeno: 06.11.2024. 15:46h
Foto: Profimedia

Mnogi se plaše da se upuste u pripremu riblje čorbe, misleći da je previše komplikovano, ali evo kako da brzo i lako napravite čorbu od prženog oslića koju ćete obožavati. Savršena je za posne slave.

Sastojci:

  • prženi oslić - 6-7 parčića
  • crveni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2-3 čena
  • šargarepa - 1
  • paradajz sok - 300 ml
  • suva ljuta papričica - 1
  • mlevena crvena slatka i ljuta paprika - po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • origano - po ukusu
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - po potrebi
  • voda - po potrebi
  • peršunov list - po želji
foto: Shutterstock

Priprema:

Na malo ulja upržite sitno naseckanu glavicu crnog luka. Dodajte brašno i pržite dok ne porumeni. Sklonite sa vatre i dodajte po jednu kašičicu mlevene slatke i ljute paprike. Nalijte oko litar mlake vode.

Šargarepu isecite na tanke kolutiće, beli luk sitno naseckajte i po želji ljutu papričicu. Ribu očistite od kostiju, izlomite na parčiće i stavite u čorbu. Nalijte paradajz sok.

Dodajte navedene začine po ukusu i kuvajte oko 30 minuta. Po potrebi dolijte mlaku vodu, pa skuvanu čorbicu pospite svežim peršunom.

Prijatno!

Pogledajte recept za pileću mućkalicu i tarator salata:

Bonus video: