Tiramisu od jabuka: Nema pečenja ili kuvanja, samo se slažu slojevi - najjednostavniji voćni i kremasti kolač
Iskoristite jabuke i napravite pravi jesenji, kremasti kolač za desetak minuta
Objavljeno: 30.10.2024. 13:29h
Autor:
Autor:
Potrebno:
- Sok od jabuke
- Oljuštene i na kockice isečene jabuke
- malo cimeta
- Vanil šećer
- maslac
- Piškote
- maskarpone ili neki drugi kremasti neslani sir
- šećer
- slatka pavlaka
- voda
- orasi
Priprema: U dubljem tiganju prodinstajte jabuke sa šećerom i vanil šećerom. Dodajte im malo maslaca pa ostavite sa strane.
Umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte neslan sir i još malo šećera. Dodajte u pavlaku i sir, sveže seckane jabuke.
U kalup slažite sloj od piškota koje ste potopili u sok od jabuke. Preko njih stavite fil od sira i pavlake, a potom i jedan sloj dinstanih jabuka. Zatim opet sloj piškota, a zatim i fil od pavlake a potom i jabuka. Završite sa šlagom preko kojeg ćete staviti grubo seckane orahe koje ste pre toga zagrejali u tiganju.
( Vanja Milenković )