Posna torta puna čokolade i lešnika: Nema izdašnije i ukusnije, topi se u ustima

Donosimo vam najbolji recept za posnu tortu punu čokolade i lešnika.

Objavljeno: 29.10.2024. 14:23h
Foto: Printscreen Youtube/ Domaći recepti

Sastojci

Korice:

  • 400 ml tople vode
  • 13 kašika šećera
  • 3 kašike pekmeza (koristila sam od šljive)
  • 17 kašika brašna (270 g)
  • 3 kašike kakaa (oko 40 g)
  • 100 g pečenog mlevenog lešnika
  • 2 kašičice sode bikarbone

Krem I:

  • 800 ml biljnog mleka ili vode
  • 3 pudinga sa ukusom čokolade (120 g)
  • 6 kašika šećera
  • 125 g margarina
  • 100 g pečenog mlevenog lešnika
  • 100 g kakao krem table
  • 200 g mlevenog keksa (opciono, zavisi od vrste mleka ili vode)

Krem II:

  • 125 g margarina
  • 120 g šećera u prahu
  • 200 g pečenog mlevenog lešnika
  • 250 g mlevenog keksa
  • 100 g kakao krem table
  • 200 ml biljnog mleka
  • Vode po potrebi za mazivu smesu (meni je trebalo 50 ml)

Još:

  • 250 g posnog eurokrema
  • 100 g kakao krem table
  • 2 kašike ulja
  • 165 g šlaga za dekoraciju

Bonus video: