Posna torta puna čokolade i lešnika: Nema izdašnije i ukusnije, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za posnu tortu punu čokolade i lešnika.
Objavljeno: 29.10.2024. 14:23h
Izvor: Milka Đukić
Izvor: Milka Đukić
Sastojci
Korice:
- 400 ml tople vode
- 13 kašika šećera
- 3 kašike pekmeza (koristila sam od šljive)
- 17 kašika brašna (270 g)
- 3 kašike kakaa (oko 40 g)
- 100 g pečenog mlevenog lešnika
- 2 kašičice sode bikarbone
Krem I:
- 800 ml biljnog mleka ili vode
- 3 pudinga sa ukusom čokolade (120 g)
- 6 kašika šećera
- 125 g margarina
- 100 g pečenog mlevenog lešnika
- 100 g kakao krem table
- 200 g mlevenog keksa (opciono, zavisi od vrste mleka ili vode)
Krem II:
- 125 g margarina
- 120 g šećera u prahu
- 200 g pečenog mlevenog lešnika
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g kakao krem table
- 200 ml biljnog mleka
- Vode po potrebi za mazivu smesu (meni je trebalo 50 ml)
Još:
- 250 g posnog eurokrema
- 100 g kakao krem table
- 2 kašike ulja
- 165 g šlaga za dekoraciju
Bonus video: