6 predloga za večeru koju možete da jedete u svako doba večeri, a da se ne ugojite
Često nam je velika nedoumica šta možemo da jedemo za večeru, a da je lagano i da ne goji
Autor:
Evo nekoliko predloga za lagane večere koje su ukusne, hranljive i ne goje:
1. Piletina sa povrćem na žaru
Sastojci: Pileća fileta, paprika, tikvice, crveni luk, maslinovo ulje, limunov sok, so, biber.
Priprema: Marinirajte piletinu u maslinovom ulju, limunovom soku, soli i biberu. Na roštilju ili u tiganju ispecite piletinu i povrće. Servirajte sa svežom salatom.
2. Riba pečena u foliji
Sastojci: Fileti ribe (losos ili oslić), limun, peršun, beli luk, maslinovo ulje, povrće po izboru (brokoli, šargarepa).
Priprema: Ribu stavite na komad aluminijumske folije, dodajte limunov sok, seckani beli luk, peršun i povrće. Zatvorite foliju i pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.
3. Salata sa tunom i avokadom
Sastojci: Konzerva tune, avokado, paradajz, krastavac, crveni luk, maslinovo ulje, sok od limete, so, biber.
Priprema: U velikoj posudi pomešajte tunu, seckani avokado, paradajz, krastavac i crveni luk. Prelijte sa maslinovim uljem i limetinim sokom, posolite i pobiberite po ukusu.
4. Kinoa sa povrćem
Sastojci: Kinoa, šargarepa, brokoli, paprika, maslinovo ulje, so, biber.
Priprema: Skuvajte kinou prema uputstvu na pakovanju. Na tiganju propržite povrće na maslinovom ulju, posolite i pobiberite. Pomešajte sa kuvanom kinoom.
5. Omelet sa spanaćem i feta sirom
Sastojci: Jaja, svež spanać, feta sir, so, biber.
Priprema: Umutite jaja, dodajte sitno seckani spanać, feta sir, so i biber. Ispecite na tiganju na srednjoj temperaturi.
6. Zucchini rezanci sa paradajz sosom
Sastojci: Tikvice, paradajz, beli luk, maslinovo ulje, origano, so, biber.
Priprema: Tikvice iseckajte na tanke trake ili spiralizujte. Na tiganju propržite beli luk, dodajte paradajz i začine. Dodajte tikvice i kratko kuvajte.
Ovi recepti su laki za pripremu i odlični su izbori za laganu večeru!