Njujorčani su pisali da je 84-godišnja Srpkinja zadivila Ameriku izgledom: Ceo život jela 3 obroka, ali na ovaj način

Na pragu 9. decenije bila je jako aktivna, a do smrtnog časa, lepa kao anđeo, vitka i vitalna

Objavljeno: 24.10.2024. 09:31h 10:07h
Autor:
Foto: preentscreen/Youtube

Tamara Bakić je bila najlepša žena u 9. deceniji u našim prostorima. Takođe je bila najlepša i kad su naši prostori bili veći. Kažu da je donela modu u Srbiju i da se bavila modom preko 60 godina.

Kada se 2016. pojavila u Njujorku kao zvezda revije Bate Spasojeviću, svi su se divili njenom šarmu, eleganciji i vitalnosti u tim godinama. Govorili su da izgleda kao devojčica.

Uvek se oblači između sportskog i elegantnog.

"Njojorčani su pisali da je u 84. godini model iz Srbije zadivio Ameriku".

Amerikanci su o njoj pisali da je žena koja je uvela prvo udruženje manekena.

Kako se negovala Tamara Bakić?

"Godinama koristim istu kremu i za dan i za noć. Nisam mnogo eksperimentisala sa preparatima, niti trošila silni novac za to. Mislim da je važnija pravilna higijena i dosta vode.

Svoj vitalan izgled duguje pravilnoj ishrani

"Negujem kulturu ishrane i brige o fizičkom i duhovnom zdravlju kao sastavni deo moje kulture življenja. Nikada nisam bila pušač i u mladosti sam se bavila sportom. Sa petnaest sam bila državna rekorderka u plivanju prsno na stotinu i dve stotine metara."

foto: preentscreen/Youtube

"Nisam mnogo jela, i dan-danas imam tri glavna obroka, ništa između. Uvek obedujem za stolom. Dakle, kod mene nema brze hrane. Dan počinjem čašom vode sa malo limuna, a onda pijem kafu. Za doručak jedem i slaninu, nju obožavam. Jedem sve i to ceo život. Smatram da nema zdrave i nezdrave hrane, nego ispravne i neispravne."

Tamara nakon doručka dan nastavlja gimnastikom

"Posle toga uradim dve vežbe za kičmu i “pet tibetanaca”. Jako mnogo hodam, po nekoliko kilometara dnevno uvek idem peške. Ako ulazim u zgradu, uvek se opredeljujem za stepenice, a ne lift, prihvatam to kao izazov. Postoje stvari do kojih je važno doći lakšim putem, to nas sačuva, ali zameniti stepenice liftom, e to znači da svesno uskraćujete sebe za zdravlje. Dok ne završim s vežbama nigde ne krećem. Čitam i slušam muziku, družim se sa prijateljima, odlazim u bioskop i pozorište, važna je ljubav prema poslu, životu, važna je zahvalnost za ono što imamo, šta bi neko u invalidskim kolicima dao za par koraka uz stepenice, a mi rađe biramo lift."

foto: preentscreen/Youtube

"Ponekad ujutro kad se probudim i nešto me zaboli, kažem samoj sebi: “Ajde, diži se”. Isto tako kada se nađem pred nekom preprekom, pomislim: “Možeš ti to”. Optimista sam. Živim u sadašnjem trenutku i radujem mu se. Ne volim kukanje. Verujem da se ljudi bolje osećaju i da su srećniji ako pomažu drugima i daju im koliko mogu, bez očekivanja da im se vrati - rekla je za "Gloriju" Tamara Bakić.

Tamara Bakić (87), jedna od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih manekenki, preminula je 2021. godine u Beogradu.

Stil/Glorija/Rts