Hrskave rolnice s mlevenim mesom idealne su za večeru: Poslužite ih s grčkim jogurtom i uživajte u savršenom spoju ukusa
Ove ukusne rolnice od mlevenog mesa možemo jesti svaki dan i neće nam dosaditi
Objavljeno: 20.10.2024. 18:49h
Izvor: Milica Krajnović
Izvor: Milica Krajnović
Ovaj specijalitet se sprema brzo i lako, a ni peciva iz najboljih pekara mu nisu ravna. Rolnice od mlevenog mesa savršene su za doručak, večeru, prilog ili užinu. Možete ih jesti od ponedeljka do petka.
Sastojci:
-Testo:
- Brašno - 200 g
- Kisela pavlaka - 150 g
- Prašak za pecivo - 10 g
-Fil:
- 300 g mlevenog mesa
- 150 g kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- so, biber, svež peršun
Priprema:
Umesiti testo i ostaviti da odstoji 15-ak minuta. Zatim ga razvući oklagijom i filovati smesom od mlevenog mesa, kačkavalja, luka i jaja. Zatim urolati, iseći i peći na tiganju uz dodavanje vode, poklopljeno 20-ak minuta, na niskoj temperaturi. Možere ih poslužiti sa grčkim jogurto. Prijatno!
Bonus video: