Jedini način da napravite sočne ćufte koje vam se nikada neće raspasti: Ovo je tajni sastojak koji ih čini ukusnijim
Ovo je jedini način pravljenja ćufti, zbog kojih će one uvek biti sočne i nikada se neće raspasti.
Izvor: Vukašin Ristić
Ovo je mala tajna velikih majstora
Mnoge domaćice imaju svoje cake kada je priprema obroka u pitanju, a ono što nekim od njih predstavlja problem, jeste priprema savršenih ćufti koje se ne raspadaju.
Donosimo vam savršen recept, koji garantuje ukusan ručak.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 60 g parmezana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 2 kašike peršuna
- pola šolje prezli
- 2 kašike mleka
- so i biber po ukusu
- brašno
Za sos:
- kašika ulja
- kašika brašna
- 200 ml kuvanog paradajza
- malo kečapa
- kašičica šećera
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, parmezan, beli luk, maslinovo ulje, peršun, prezle, mleko, so i biber. Od mešavine mesa formirajte loptice i svaku uvaljajte u brašno.
Zagrejte još malo maslinovog ulja u tiganju i pecite ćufte po 5 minuta po strani, ili dok ne postanu hrskave i zlatne boje. Na malo ulja propržiti kašiku brašna, pa sipati paradajz, dodati malo kečapa i vode da se sos malo razredi, dodati začin i šećer.
Stil/Krstarica
Bonus video: