Najstilizovanija Novopazarka uvek nosi hidžab i skupu garderobu: Svima je otkrila kako treba da izgleda prava muslimanka

Muftinica Elma otkrila je jednom prilikom kako treba da se oblači prava muslimanka.

Objavljeno: 16.10.2024. 10:47h 11:24h
Foto: Printscreen Instagram/elf_zu

Muftinica Elma Elfić Zukorlić važi za jednu od najstilizovanijih Novopazarki. Njen stil postao je inspiracija mnogim ženama, a predstavlja spoj tradicionalnog i modernog. Elma uvek nosi hidžab, a aksesoari i skupi modni detalji čine da izgleda skupo i otmeno.

Elma je rođena 1980. godine u Novom Pazaru, a potiče iz ugledne i bogate "has pazarske" porodice. Javnosti je postala poznata kao druga supruga pokojnog muftije Muamera Zukorlića.

foto: Kurir/ Dado Đilas

U intervjuu za Bazar odgovarala je na razna pitanja u vezi sa modom i brakom, a evo šta rekla šta je ono što ne sme da nosi.

"Muslimanka može da prati modu sve dok ona ne urušava osnovne šerijatske principe odevanja, a to je da odeća nije prozirna i tesna. Ja volim modu, ali je ne pratim slepo. Izgradila sam svoj stil i trendove pratim isključivo u onoj meri u kojoj smatram da meni to pristaje. Chanel i Dior imaju linije koje jako volim, tim pre što odlikuju ukus moje majke, tako da sam uz ove brendove rasla i imam neke njihove komade. Ali veoma cenim i domaće dizajnere i često kupujem njihove modele. Među njima su Verica Rakočević, Suzana Perić, Igor Todorović i Sedžda Zukorlić.

Elma je u narodu dobila nadimak "Sandžačka Hurem".

Inače, Elma je veoma uspešna poslovna žena, a vlasnica knjigovodstvene i konsalting agencije "Elmax group", profesorka na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, drektorka humanitarne "Mufty fondacije", predsednica Upravnog odbora vrtića "Reuda". Od prošle godine je i pomoćnica ministra prosvete.

FOTO: Printscreen Instagram/elf_zu
FOTO: Printscreen Instagram/elf_zu
FOTO: Printscreen Instagram/elf_zu
FOTO: Printscreen Instagram/elf_zu
FOTO: Printscreen Instagram/elf_zu

Bonus video: