Otvoreni kiparski burek: Najbolja večera svih vremena - ništa bolje nismo jeli odavno
Ako tragate za najboljim receptom za večeru - našli ste ga. Ništa ukusnije od ovog nismo jeli
Objavljeno: 14.10.2024. 15:13h
15:16h
Autor:
Autor:
Sastojci:
500g gotovih kora za pitu
Fil:
- 400 do 500g sira
- 1 papričica
- par kobasica
- 4 do 5 jaja
- 100ml ulja
Preliv:
- 120ml jogurta
- 120ml mineralne vode
- 50ml ulja
- 1/2 praška za pecivo
Priprema: Izmešati sir i jaja, pa dodati sitno iseckane kobasice i papričice i ulje.
Izmešajte jogurt, mineralnu vodu, ulje i prašak za pecivo. U manju činiju stavite koricu, pokvasite je prelivom pa složite još par korica jednu preko druge praveći korpice. U sredinu sipajte fil i tako napravljene korpice prebacite u tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 180c./30 do 35min.
( Vanja Milenković )