"Ako rodiš žensko dete, ne vraćaj se kući!": Rekao je muž ženi, a onda je zanemeo od šoka kada se porodila

Muhamed Demirović ispričao je poučnu priču o mužu koji nije želeo žensku decu.

Objavljeno: 12.10.2024. 19:36h 19:41h
Foto: Printscreen Facebook/ Muhamed Demirović

Uprkos činjenici da je 21. vek, mnogi roditelji i danas prave famu oko pola deteta. Ranije su žene bile na stubu srama ukoliko nisu rađale mušku decu, a u nekim krajevima i danas se zadržala ta praksa.

Imam-hatib Muhamed Demirović kroz jedan događaj je objasnio da je Bog taj koji određuje kog pola će biti čije dete, te da je najbitnije od svega da ono bude zdravo i berićetno.

"Jedan bračni par dobio je troje dece i svo troje su bile ćerke. Žena je opet bila u drugom stanju, a čovek je toliko bio isključiv po pitanju ženske dece - da više ne želi žensku decu. Rkao je supruzi "Ako rodiš žensko dete, iz bolnice se ne vraćaj kući. Žena je opet rodila ćerku. Ona je bil toliko tužna i uplakana, nije mogla reč progovoriti. Međutim, taj doktor koji je bio tu pored nje, očigledno je bio mudar. On je bio začuđen, svaka majka i pored porođajnih bolova bude presrećna kad prigrli svoje dete. Međutim, žena je bila neutešna. Žena je jedva smogla snage i rekla doktoru: "Ova moja ćerka je razvod sa mojim suprugom. On mi je rekao ako rodim žensko dete da se ne vraćam kući". ", ispričao je Demirović i dodao:

"Doktor je tražio broj telefona njenog supruga, pozvao ga i čestitao mu - "Čestitam, dobio si sina". On je sav radostan dotrčao da vidi svog sina. U međuvremenu je bilo još porođaja i jedno od novorođenčadi je bilo nepotpune građe, bilo je deformisano. Doktor je poveo njenog supruga i pokazao mu to dete. Kad je on uzeo i pogledao u kakvom je stanju ta beba, on se sav stresao od bola, od uplašenosti i razočarenja. Onda ga je doktor uhvatio za rame i rekao "Spusti tu bebu" i pokazao mu njegovu ćerkicu i rekao "Ovo je tvoje dete koje si dobio". To je njemu bilo dovoljno kao motiv i podsetnik da prigrli tu svoju ćerku i da sa ljubavlju uzme svoju suprugu za ruku i da se vrate svojoj kući."

"Bog je taj koji određuje, ali nekada jedno žensko dete može za roditelja biti korisnije nego troje ili petoro muške dece. Nije poenta da li je muško ili žensko, poenta je da bude srećno i berićetno i korisno za zajednicu.", zaključio je Muhamed Demirović.

Bonus video: