Odrasla je u selu pored Kikinde pa postala svetska zvezda: Mamila uzdahe, a Kseniju Pajčin zvala na žurke kod Paf Dedija

Maja Latinović proslavila se kao manekenka i očarala poznate zvezde.

Objavljeno: 09.10.2024. 18:42h
Foto: Printscreen Youtube

Slavna manekenka Maja Latinović proslavila se u svetu kao jedna od najtraženijih manekenki. Nosila je revije najvećih brendova, krasila naslovnice prestižnih modnih magazina, a svojom lepotom je "opila" i čuvenog Džej Zija u čijem sporu se pojavila.

Ova srpska, ali i svetski poznata manekenka rođena je 1980. godine u Banatskom Velikom Selu pored Kikinde. Karijeru manekenke započela je kao jako mlada, tačnije sa 16 godina, nakon što ju je sestra prijavila na lokalni izbor za manekenke, gde je završila čak na drugom mestu. Ovo je, čini se, bila odskočna daska za njen dalji uspeh u svetu modelinga, jer joj je upravo na tom izboru italijanski skaut dao ponudu da otputuje za Milano, grad mode, što je i prihvatila, i tim korakom započela uspešnu karijeru.

foto: Printscreen Youtube / JAY-Z

Gotovo da nema kampanje koju nije radila i brenda čije zaptitno lice nije bila. Nosila je kreacije nekih od najvećih imena mode kao što su Versaće, Dolče i Gabana, Dona Karen, Ralf Loren, Karolina Herera, ali i mnogi drugi.

Maja je upoznala mnoge svetske face, a zanimljvo je da je jednom prilikom, Ksenija Pajčin otkrila da ju je Maja pozvala na kontroverznu žurku kod Paf Dedija.

Pored mnogobrojnih revija, krasila je i naslovnice velikih modnih časopisa, pa je tako njeno lice osvanulo čak na šest izdanja Voga, na italijanskom, francuskom, nemačkom, japanskom, španskom i engleskom, a pozirala je i naga za naslovnicu GQ-a.

Već sa 19 godina zapazila ju je prestižna modna agencija "Woman", nakon čega je sarađivala sa brojnim talentovanim fotografima, kao što je Mario Testini. Ubrzo potom Maja je postala lice brenda Roberto Kavali, međutim, svi koji znaju ovu devojku, sigurno su je prepoznali i u spotu američkog repera Džej Zija, u čijem spotu za pesmu "Change Chlotes" se pojavila naša sunarodnica.

foto: Printscreen Instagram

Inače, Maja je kao mala trenirala košarku, a njena majka bila je domaćica, dok je otac bio vlasnik benzinske pumpe. Ima i tri sestre od kojih je jedna zaslužna za veliki uspeh koji je napravila jer ju je upravo ona prijavila na izvor odakle je krenula njena karijera.

foto: Printscreen Instagram

Maja je danas u srećnom braku, a ima i sina. Iako joj je priroda posla bila takva da je promenila više lokacija kao što su Njujork, Milano, Bugarska, sada živi mirnijim životom, ne toliko blizu očiju javnosti i kamera medija.

Bonus video: