"Ja sam se spremila za sudnji dan, ne znam za vas": Potrošila 18 hiljade evra da opremi podrum, tvrdi da se sprema zlo

Zbog iskustva sa pandemijom, međunarodnih sukoba i, kako ona navodi, nemira u SAD, ova majka čini sve što je u njenoj moći kako bi bila spremna za najgore.

Objavljeno: 12.10.2024. 11:07h
Autor:
Foto: Printskrin@charminglyfrugal/TikTok

Jedna mama je na internetu podelila kako je potrošila 15 hiljada funti(oko 18 hiljade evra) kako bi svoj dom i svoju porodicu pripremila za veliku katastrofu koju mnogi tumače kao – sudnji dan.

Za mnoge ljude je prilično zastrašujuće na taj način razmišljati o budućnosti, ali ova žena veruje da nikada ne možete biti previše spremni, piše britanski "Miror".

Zbog iskustva sa pandemijom, međunarodnih sukoba i, kako ona navodi, nemira u SAD-u, ova majka čini sve što je u njenoj moći kako bi bila spremna za zlo koje se može nadviti. Kristal, majka troje dece, pripremila je zalihe medicinskih potrepština, električnih uređaja, hrane koja može prehraniti njenu porodicu čitavu godinu, kao i razne materijale za zaštitu. Zalihe prikuplja već deset godina.

"Pripremam se za sve opcije, bilo da dođe do kolapsa mreže i nestanka struje, ili da dođe do nove pandemije, građanskog rata, društvenih nemira ili Trećeg svetskog rata. Uvek se pripremamo za najgori scenario i uvek se nadamo najboljem", rekla je nedavno, objašnjavajući svoj plan na Jutjub kanalu "Truly V."

Kristal i njen suprug Derek, s kojim je u braku 15 godina, imaju ćerke od 12 i 11 godina, kao i sedmogodišnjeg sina. Kristal kaže da je od dede naučila kako da uzgaja sopstvenu hranu, dok ju je baka naučila kako da je konzervira. Sada podučava svoju decu kako da se pripreme za vanredne situacije i na društvenim mrežama deli tutorijale o raznim aspektima pripreme za katastrofu.

foto: Printskrin@charminglyfrugal/TikTok

Ona je prikupila više od 2,5 miliona lajkova na svojoj Tiktok stranici — gde je poznata kao 'Kraljica sudnjeg dana'.

Njen trenutni cilj je da osigura zalihe za pet godina preživljavanja, a sledeći cilj je potpuno se isključiti sa mreže. Bere povrće iz svoje bašte i konzervira ga u teglama. Objasnila je da odvaja svoju redovnu ostavu od zaliha za hitne slučajeve, a ako ikada iskoristi nešto iz zaliha za sudnji dan, brzo to nadoknadi.

Kristal je rekla da njeno troje dece — Lila, Kajli i Kolton — "vole" i "napreduju", znajući šta treba učiniti u slučaju vanredne situacije, a mama pazi da njene pripreme ne prolaze u znaku "propasti i tuge".

"Građanski nemiri su jedan od mnogih razloga zašto se pripremamo. Ovde u SAD-u videli smo da se protesti i neredi s vremenom povećavaju, i to jednostavno nije nešto čemu želimo izlagati našu porodicu", kazala je Kristal.

Priznala je kako je njen suprug isprva mislio da su njene pripreme pomalo ekstremne.

"Moje mišljenje se promenilo tokom pandemije — kad sam video haos koji je tada zavladao. Ovo je veština koju treba preneti na našu decu, kolege, prijatelje i druge", rekao je nedavno Derek.

Bonus video: