Kažu da na svetu nema delikatnijih i senzualnijih šarmera od njih: Ali ovaj znak Zodijaka nazivaju najopasnijim od svih

Zašto je Rak najopasniji horoskopski znak?

Objavljeno: 07.10.2024. 19:26h
Foto: Shutterstock

Rakovi, koje osobine oni imaju i kako ometaju njihove živote, a komplikuju živote onih oko sebe?

Za razliku od Ovnova, na primer, oni retko iznose svoje emocije, ali umeju da se jako uvrede, zavrte sebi neprijatnu situaciju u glavi, naprave planinu od krtičnjaka i na kraju malu svađu pretvore u veliki nerešiv problem.

U vezi sa Rakom, moraćete da se naviknete na njegove promene raspoloženja: pre 10 minuta se smejao i predeo kao zadovoljna mačka, a sada uvređeno prigovara partnerki zbog nemarno izgovorene reči.

foto: Shuter

Za sat vremena će se najverovatnije sakriti u svoju ljusku i svariti dramatičnu epizodu koja se odigrala. Onda će se verovatno ponovo osmehnuti i pozvati sve ukućane za sto da jedu tople pite sa džemom od višanja. Rakovi imaju svoje cikluse, poput Meseca koji vlada ovim znakom, i ovo ćete morati da trpite.

Rakovi su ozloglašeni pesimisti. Potrebno im je mnogo vremena da krenu pre nego što nešto urade, vagajući sve prednosti i nedostatke, i to samo po sebi nije loše, ali se često ovaj proces toliko odugovlači da sva otvorena vrata uspevaju da se zalupe, a situacije da se promene i šansa bude propuštena.

I generalno, promeniti nešto u životu za Rakove je težak zadatak, jer su pravi konzervativci. Teško im je da pohrle u nepoznato, pa više vole da se manje kreću i što duže održavaju stabilnost u svom malom svetu, čak i ako je potreba za promenom jasna.

Rakovi pokušavaju da izaberu prijatelje i podređene koji su slični po duhu, oni koji ne rizikuju i zadovoljni su trenutnim stanjem stvari.

Strah od nepoznatog, nespremnost da odustanu od štetnih veza, da se rastanu sa raznim vrstama nasilnika u velikoj meri ih sprečava da budu srećni u porodici, što je za Rakove važno.

foto: Shutterstock

Neki Rakovi postaju previše kontrolisani prema svojim voljenima, koje vole i za koje se osećaju odgovornim. Osećaj vlasništva Rakova ponekad prevazilazi razumne granice, zbog toga se članovi porodice Rakova osećaju kao da se guše, osećaju se neslobodno, to je još jedan razlog zašto se ovaj horoskopski znak naziva opasnim.

Rakovi nikome ne veruju, pa morate biti na oprezu sa njima: oni imaju svoj um. Zahvaljujući razvijenoj empatiji, sposobnosti da suptilno osete stanje drugih, oni postaju ili neverovatno ljubazni, razumevajući ljude, spremni da pruže neophodnu podršku u teškim vremenima, ili najopasniji manipulatori koji se majstorski poigravaju osećanjima žrtve, pritiskom na prava dugmad da postignu ono što žele.

Kažu da postoji statistika da među Rakovima ima dosta ubica i drugih kriminalnih elemenata. Ovu informaciju ne možemo potvrditi, ali poznajemo i ljubazne i slatke predstavnike znaka, koje drugi obožavaju.

Mnogo toga zavisi od ličnosti određene osobe, njenog vaspitanja, okoline i izbora koje donose, tako da se prema bilo kakvim astrološkim opisima treba odnositi kritički. Ali Rakovi su osvetoljubivi, to je sigurno! Da li se slažete?

Stil / woman.ru

Bonus video: