Marija Kilibarda je ćerki dala veoma čudno ime: Ali tek da čujete ostala neobična imena dece poznatih pevača i glumaca

Marija Kilibarda je na svet donela ćerku kojoj je dala ime Senja, izvedeno od imena Ksenija, što znači gostoljubljivost

Objavljeno: 07.10.2024. 09:22h 09:44h
Autor:
Foto: PrintscreenInstagram/kilimara

Razumljivo je da poznati glumci, pevači i voditelji žele neobično ime za svoje dete koje će mu dati posebnost. Dok neki pribegavaju starim i zaboravljenim imenima, drugi se oslanjaju na Grčku mitologiju, dok mnogi skraćuju već postojeća imena.

Tako je i Marija Kilibarda za svoju naslednicu skratile ime Ksenija, pa je dobila ime Senja.

Ognjen Amidžić je svom sinu dao ime Perun, dok je Darko Lazić svojoj ćerki dao ime Srna.

Ali tu nije kraj neobičnim imenima.

foto: Printscreen Instagram - callmenaumi

Tako se ćerka kreatorke Suzane Perić zove Tifani, dok je manekenka Jovana Đorđević svojoj ćerkici dala ime Noel, što znači Božić.

I voditeljka Nina Seničar za ćerkicu je odabrala nesvakidašnje ime, te se devojčica zove Nora Grejs, a sin joj se zove Noa.

Pevačica Jelena Karleuša i fudbaler Duško Tošić ćerke su nazvali pšo grčkim boginjama Atina i Nika.

Deca pokojne književnice Isidore Bjelice i Nebojše Pajkića zovu se Lav Grigorije i Vila Evanđelina, a ćerke fudbalera Marka Pantelića zovu su Ingrid i Alegra.

foto: Kurir / Nemanja Pančić

Originalan je bio i reper Skaj Vikler čija ćerka se zove Strela, dok su pevač Nikola Rokvić i manekenka Bojana Barović svojoj naslednici dali ime Leona.

U porodici Đogani važi tradicija davanja deci italijanskih imena, pa se tako ćerke koje je dobio sa Slađom Delibašić zovu Silvija i Marinela, a deca koju je dobio sa Vesnom su Adrijano i Laura.

Pevač Dado Polumenta ćerki je dao vrlo neobično ime, Alea, a ćerke njegovog brata Šaka nose imena Rijana i Rijalda.

Glumac i voditelj Stefan Buzurović i voditeljka Danijela Buzurović ćerkicu su nazvali Klara, a naslednica popularne narodne pevačice Nade Obrić zove se Itana.

foto: Kurir / Dragana Udovičić

Sve više javnih ličnosti odlučuje se za kratka imena za decu, pa su tako Nikolija Jovanović i Relja Popović starijoj ćerki dali ime Rea, ćerka Ene Popov je Ria, dok su Ana Štajdohar i Nikola Demonja svoju naslednicu nazvali Nia, prema početnim slovima svojih imena.

I voditeljka Nataša Pavlović sinovima je dala nesvakidašnja imena – Oleg i Jan. Njena koleginica Kristina Radenković takođe je sve iznenadila kada je sinu dala ime Rogan, kako je rekla, po knezu Roganu iz „Gorskog vijenca“.

Sa druge strane, mnoge naše poznate ličnosti daju i srednja imena deci. Tako su sinovi Lepe Brene i Bobe Živojinovića Stefan Emerald i Viktor Ernest, a pevač Darko Rundek svom sinu dao je verovatno najduže ime ikada – David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest.

Deca političara Čede Jovanovića takođe imaju po dva imena Mihajlo Lajf, što znači život, Jana Hart, što na engleskom znači srce i Zora Fejt, sudbina ili vera.

Starija ćerka Zdravka Čolića zove se Una Zvezdana, a verovatno najneobičnije ime za naslednika izabrao je bivši suprug Nataše Bekvalac, Luka Lazukić, sa svojom sadašnjom suprugom balerinom Slađanom Ivanišević. Naime, oni su sinu dali ime Nor Nu, što u nekim kulturama znači “širenje svetlosti”.

(Stil/Nova)