Rak dojke je ubio našu sestru, a onda smo saznale jezivu istinu: Nas dve smo jedva izvukle živu glavu

Priča tri sestre koje su dobile rak dojke veoma je emotivna.

Objavljeno: 07.10.2024. 09:43h
Foto: Printscreen Facebook/ Nikki Ratcliffe

Koliko je život surov i nepredvidiv govori priča tri sestre koje su se suočile sa opakom bolešću. Tek tada su shvatile šta je u životu najvažnije. Naime, 2014. godine, Niki i Mišel su saznale da njihova sestra Trejsi ima rak dojke. Ssetre su napustile sve i zaputile se kod Trejsi kako bi joj bile podrška.

Budući da je već bila u neizlečivoj fazi kancera, svima je bilo jasno da trejsi neće preživeti. Porodica je bila neutešna kada je Trejsi umrla, a onda je usledio neshvatljivo surovi nastavak - i kod Niki i kod Mišel je dijagnostifikovan rak dojke!

Trejsi je dugo krila od svih da je smrtno bolesna. Kada je otkriveno da ima rak dojke, on je već bio u četvrtoj fazi i nije mogao da se operiše. Međutim, ona nije želela da njena deca znaju istinu i hrabro je krila svoje stanje. Tek kada je morala prvi put da ode u bolnicu ostatak porodice je saznao strašnu istinu. Niki i Mišel su u tom trenutku ostavile sve i otišle na Novi Zeland da budu sa Trejsi.

foto: Printscreen Facebook/ Nikki Ratcliffe

Kako se njeno stanje pogoršavalo, bilo je jasno da joj je ostalo malo vremena. Trejsina poslednja želja je bila da umre kod kuće, a ne u bolnici. Nažalost, porodica nije uspela na vreme da je izvede iz bolnice, i Trejsi je tamo preminula.

Imala je samo 49 godina.

- Svaki put kada smo se Niki i ja vraćale kući u London pitale smo se da li je ovo poslednji put da vidimo Trejsi. Ako postoji neka pozitivna stvar u svemu jeste da je njena bolest ojačala našu sestrinsku vezu - ispričala je Mišel.

Međutim, dok je familija pokušavala da se oporavi od tragičnog gubitka, usledila je nova jeziva dijagnoza - čertiri godine posle Trejsine smrti ustanovljeno je da Mišel (55) ima rak dojke.

- Bila sam bukvalno zamrznuta u vremenu. Mislila sam da ću umreti kao i Trejsi. Nisam znala šta da radim. Muž me je odvezao pravo kod roditelja kako bih mogla da im kažem šta se dešava. On je pozvao telefonom Niki jer ja nisam mogla. Nisam mogla da verujem da nam se ponovo ovo događa - prisetila se Mišel.

Mišel je bila usred hemoterapije kada ju je iznenada posetila Niki. Njihova porodična priča je prerastala u pravi horor - Niki joj je rekla da ima invazivni rak dojke u trećoj fazi!

- Uvek sam imala u glavi pomisao da će rak doći i po mene. Posle mog poslednjeg mamograma lekar me je nazvao i rekao da su potrebne dodatne analize. Urađena je biopsija i kada su mi rekli kakav je nalaz, onesvestila sam se. Posle sam otišla kod Mišel i rekla joj: Učlanila sam se u klub - izjavila je Niki (51).

Dok je Mišel završavala hemoterapiju, Niki je otišla na duplu mastektomiju i rekonstrukciju grudi.

- Šalila sam se da sada imam grudi kao dvadesetogodišnja devojka, a kad sam ih pokazala Mišel ona se nasmejala i rekla da će ona tražiti drugačiji dizajn - otkrila je Niki.

Mišel je takođe prošla kroz duplu mastektomiju i trenutno čeka rekonstrukciju grudi.

- Niki je bila divna. Zbog moje hemoterapije nisam mogla bilo šta da uradim za nju, nisam mogla da je obiđem...Ona je uvek bila iritantna mlađa sestra i ranije nismo bile previše bliske. Ali sve ovo nas je zbližilo, i nikada nismo bile u boljim odnosima - priznaje Mišel.

Prošle su tri godine od Nikine dijagnoze i obe sestre su "čiste" od bolesti, ali strah je uvek tu.

- Nije bilo velikog slavlja jer živimo sa strahom da će se rak vratiti, naročito kada se setimo šta se dogodilo sa Trejsi. Svaki put kad vidite neku kvržicu ili se razbolite, pitate se da li se kancer vratio - zaključila je Mišel, prenosi Mirror.

(Stil/ Srećna Republika)

Bonus video: