4 najlepše Jugoslovenke umrle su na jeziv način: Jedna sa bebom u naručju otišla u smrt, a ona skončala u prljavštini

Njih 4 bile su najlepše Jugoslovenke, a sve su umrle na jeziv način.

Objavljeno: 07.10.2024. 07:00h
Foto: Printscreen Youtube

Okončanje njihovih života tragičniji su od bilo kog filma ili predstave, a njihovo postojanje je obeležilo epohu jednog vremena. Bile su jedne od najlepših i najuspešnijih Jugoslovenki, a javnost ih nikada nije zaboravila.

Ena Begović, Đurđica Barlović, Silvana Armenulić i Sonja Savić imale su sličnu sudbinu. Bile su nestvarno lepe, uspešne i veoma mlade su skončale tragično.

Ena Beogović

foto: Printscreen Youtube / freddy top 10

Ena Begović bila je najlepša diva jugoslovenskog glumišta, a neočekivana tragedija prerano je ugasila njen život.

Osim glumačkim talentom, Ena je očarala region svojom neprevaziđenom lepotom i bila je jedna od najlepših jugoslovenskih diva. Iste godine kada nas je prerano napustila, Ena se za samo 55 dana udala za Josipa Radeljaka, koji se zbog nje razveo od glumice Bebe Lončar, rodila je ćerkicu Leu, napunila 40 godina i preminula. Ena je poginula u tragičnoj saobraćajnoj nesreći na Braču, samo 45 dana nakon što se porodila.

foto: Youtube Printscreen / Krležin Gvozd - službeni kanal Ive Štivičića

U životu je imala samo jedan strah - od vožnje automobilom i autobusom, kao da je predosećala svoju smrt.

Tog kobnog 15. avgusta Ena je sa Josipom, njegovim sinom Leom, svojom majkom Terezom i malenom ćerkicom Lanom iz vile u Supetru krenula u posetu prijatelju kompozitoru Stipici Kalogjeri. Niko nije slutio da je to bilo njeno zadnje putovanje.

Automobilom je upravljao neiskusni Leo koji je promašio kuću i nastavio da vozi uskim, strmim putem između vikendica. U jednom trenutku se zakačio za kamen i razbio maglenku, zbog čega je Josip insistirao da preuzme volan.

foto: Printscreen Youtube / Ekonomista87

Obojica su izašli iz automobila koji je počeo nekontrolisano da klizi unazad nakon čega je džip završio u provaliji.

Iz nezgode je sa povredama izašla Tereza, Enina majka, kao i malena Lana.Ena je, nažalost, ispala iz automobila i zadobila povrede zbog kojih se njeno telo brzo predalo. Nakon tragedije je usledilo suđenje koje je trajalo sedam godina. Leo Radeljak je oslobođen krivice, a za nesreću je okrivljen neispravan menjač na džipu.

Đurđica Barlović

foto: Printscreen Youtube / Julian Hiti

Đurđica Barlović bila je jedna od najharizmatičnijih dama bivše Jugoslavije, ali je njenu perspektivnu karijeru prekinula prerana smrt. Te 1992. u avgusta estrada je u šoku je primila vest o njenoj preranoj smrti. Dok se kupala na plaži sa porodicom, doživela je infarkt nakon kojeg je preminula u bolnici.

Naime, preminula je u 42. godini života i to od posledica akutnog infartka u Internoj bolnici u Zadru.

foto: Printscreen/youtube

"Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vest", rekao je vođa "Novih fosila" Rajko Dujmić.

Silvana Armenulić

foto: Printscreen Youtube / srbabeg

Čuvena Silvana Armenulić ostala je upamćena raskošnom glasu i hitovima koji se i danas slušaju, ali i po vanvremenskoj lepoti. Pored toga njena tragična smrt i danas intrigira.

U nesreći su poginuli i tadašnji šef Narodnog orkestra RT Beograd Miodrag Jašarević za kojeg se tvrdilo da je vozio automobil i Silvanina sestra Mirjana Barjakterić, koja je bila u petom mesecu trudnoće.

foto: You Tube / Printscreen / Ekrem Milic

Ford Granada u kojem su putovali na jedan nastup se pri brzini od 150 kilometara na sat, direktno sudario sa kamionom koji je dolazio iz suprotnog smera. Ford je navodno u jednom trenutku počeo skretati ulevo, a vozač kamiona je navodno kasnije otkrio da je mislio da će se mimoići. Kad je shvatio da se to neće dogoditi, počeo je kočiti, ali već je bilo prekasno.

Silvana je u trenutku pogibije imala samo 37 godina.

Sonja Savić

foto: preentscreen/Youtube

Heroina jedne epohe, Sonja Savić, za mnoge filmske kritičare imala je sjajnu karijeru. Debitovala je u najvećim filmskim ostvarenjima, a bez problema u "Uni" glumi zavodljivu devojku i isto tako u "Šećernoj vodici" buntovnicu, koja obožava sve muške poslove. U javnosti je otvoreno govorila da je konzumirala marihuanu, čega se nije stidela.

foto: PrintscreenJutjub/ Ludruga Zagreb

Nažalost, po pričama mnogih, bila je uvučena u mnogo gori pakao narkotika, te je usled prevelike doze koju je unela u sebe preminula 23. septembra 2008. godine. Pronađena je mrtva u stanu u Beogradu, a daljom obdukcijom konstatovano je da je preminula usled prevelike doze heroina i morfijuma. Po sopstvenoj želji sahranjena je u rodnoj Donjoj Grbavici, a na dan smrti imala je 47 godina.

Jugoslovenska kinematografija je pamti po filmovima "Davitelj protiv davitelja", "Balkaski špijun", "Sekulina ženidba", "Lude godine" i mnogim drugim.

Bonus video: