Tesla je svaki dan za užinu uz sir jeo isključivo ovo voće: Smatrao je da mu poboljšava rad mozga, fokus i koncentraciju

Nikola Tesla je veći deo života bio vegeterijanac, a vrlo često praktikovao je i most.

Objavljeno: 04.10.2024. 10:44h 11:22h
Foto: Profimedia

Nikola Tesla smatrao je da ono što unosimo u telo i te kako utiče na našu sposobnost razmišljanja, koncentraciju u kreativnost, tako je vrlo često eksperimentisao i kada je u pitanju način ishrane. Jedan od najvećih naučnika svih vremena koji je iz korena promenio život na Zemlji preferirao je da ima dva obroka, a dobro je poznata činjenica da je za njena spavanje bilo gubljenje vremena.

Iako su brojne njegove navike, posebno opsednutost brojevima 3, 6, 9, ljudi šokirale, Tesla je imao svoju viziju života od koje nije odstupao.

Uglavnom je bio na biljnoj ishrani, verujući da mu takve namirnice donose veću energiju i izoštravaju mu fokus.

foto: IanDagnall Computing / Alamy / Alamy / Profimedia

„Hrana je možda najvažniji faktor koji utiče na našu sposobnost razmišljanja i kreativnosti“, istakao je jednom prilikom Nikola Tesla.

Mnogi istraživači se slažu da je Teslina skromna ishrana zasnovana na biljkama odigrala ključnu ulogu u održavanju njegove vitalnosti i mentalne snage.

Kako je izgledao njegov raspored obroka?

Za njega su dva glavna obroka bila doručak i večera, dok je ručak najčešće preskakao.

foto: Profimedia

Za prvi obrok posle buđenja bi obično popio jednu do dve šolje toplog mleka i pojeo nekoliko jaja. Za užinu bi gotovo uvek uzimao parče sira i jednu jabuku. Dok bi za večeru jeo povrće i supu, a za užinu bi uzeo parče sira i jabuku.

Takođe, neretko je bio na postu po nekoliko dana, smatrajući da se tako telo čisti od toksina.