Kad sam došla s mamine sahrane u krevetu sam ga zatekla s drugom: Postao hodža da opere grehe koje sam godinama skrivala

Za svoje loše postupke nikada nije prihvatio odgovornost, suprugu je vara s kim je stigao, a nju optuživao za nemoral, na kraju se okrenuo veri i sad živi sam

Objavljeno: 03.10.2024. 11:27h 12:42h
Autor:
Foto: preentscreen/Youtube

Prenosimo vam još jednu tešku, ali nadahnjujuću priču o Bosanki, koja se izborila za svoju slobodu, a muž ju je muž godinama ponižavao, pa odlučio da se okrene veri.

Muša iz sela kod Banovića u Bosni i Hercegovini, živela je sa 55 godina sa svojim suprugom, o kojem danas ima najgore mišljenje. Kako kaže, svašta su prošli, "čak i da mi je nogu odsekao lakše bih mu oprostila, nego to što me ponizio pred celim svetom i izmišljao stvari o meni."

Oni su se rastali, svako živi svoj život, ali je iznela kroz šta je sve prošla i kako je izgledao život sa čovekom koji nije želeo da prihvati odgovoronost za sve loše postupke kojim joj je život zagorčao.

foto: preentscreen/Youtube

Iako je prošla jako loše situacije u životu, Muša nikada nije gubila volju. I sada u 80-oj godini radi sama. Seje, sadi, obrađuje bere. I sada može da se pohvali sa 100 litara soka. Kaže da ne zna šta su stomačne tegobe jer jede samo zdravu hranu.

"Živela sam u braku 55 godina i nikad mu nisam valjala. Nikad sebe nisam poštovala, pa me ni muž nije poštovao, tek sad vidim da ja nisam bila u pravu. Rastali smo se, pa je on našao drugu, ali ni sa njom nije opstao. Ja sam odlučila da u 75. godini nastavim sama i samo mi je žao što se ranije nisam odlučila na taj korak."

Kaže da se sve nadala da će biti bilje i da se zato ranje nije rastala. Varao je s kim je stigao.

"I kad sam bila mlađa, nakon što sam rodila troje dece, on je otišao od mene, našao drugu ženu, otišao kod nje, pa se nama vratio posle dve godine. Praštala sam zbog dece, sad vidim da nisam trebala."

"Spavao je i sa komšijinim ženama, ničega se nije stideo. Bude sa njima dok mu ne dosadi, pa se opet nama vraća u kuću. Ja sam žena starog kova, uvek sam ga primala nazad da bi deca imala oca. Pogrešila sam. Nakon svojih afera donosio mi je samo dugove. Skoro 25 godina sam vraćala ono što on potroši sa tuđim ženama."

Mene poslao da sahranim majku, a on drugu doveo u kuću

"Najgore mi je bilo kad me ispratio na majčinu sahranu, a on drugu doveo u kuću da s njom opšti. Vraćam se tog dana iz Sarajeva, dolazim sa sahrane, sva slomljena i uplakana. Približavam se kući, a tamo se sve ori od muzike. Ulazim unutra i imam šta da vidim. Oni pustili muziku, oni leže jedno pored drugog i maze se. Ja ga pitam - što ste toliko pustitli muziku, došla sam s majčine sahrane, a on kaže - šta ima veze. Tad su seli u auto i otišli, vratio se u 4 sata ujutru. Deca mi nikad neće oprostiti što ga tada nisam ostavila i otišla."

Kaže da je ceo život radila i za sebe i za muža

"Od njegovog rada ne bismo imali ništa. On je ceo život jurio žene, išao u kafanu, pio, hodao, išao van kuće. A sad je po stare dane odlučio da bude Hodža, da opere grehe koje sam ja godinama skrivala. Sad ga je povuklo da klanja i da bude hodža, a do pre nekoliko godina odvodio je u krevet komšijine žene, spopadao konobarice... Valjda mu je dosadilo. Svaki dinar koji sam zaradila od krava i mleka, stavljala sam u bolak i nosila sestrama u Sarajevo. Mogla sam mnogo da zaradim, niko mi dinar nije dao. Uvek sam bila sposobna da zaradim. Bavila se stočarstvom, poljoprivredom, plela sam, šila, svašta sam radila i sve sama zaradila. Muž mi nikad ni jedan dinar nije dao".

foto: preentscreen/Youtube

Vuk dlaku menja, ali ne i ćud

"Iako se muž poslednjih godina posvetio verskom životu, ostala mu je ista pamet kao ranije. Ja mu nisam nikada oprostio što me je ponizio javno, što je od mene pravio nemoralnu ženu, a ja to nikad nisam bila. Pred mojim prijateljima je pričao kako ja sa 75 godina imam dečka. Smejala sam se nagalas. A svesna sam da je to pričao da bi krivicu sklonio sa sebe. Nikad više ne želim da ga vidim i neću mu ništa oprostiti. Boga molim da ga više ne vidim ni na onom svetu."

Stil/Alen Avdić