Njeni momci moraju da poštuju niz strogih pravila: Za nju poljubac može biti fatalan, a sme da jede samo ove 2 namirnice

Kerolajn pati od retkog stanja što znači da bi samo jedan cmokic i dodir usana sa nekim mogao biti smrtonosan za nju

Objavljeno: 03.10.2024. 07:30h
Foto: Printscreen Instagram

Bezbrižan poljubac sa partnerom može biti sve osim bezbrižnog za Kerolajn Kvin koja rizikuje život svakim poljupcem.

Naime 25-godišnja Kerolajn, ima sindrom aktivacije mastocita (MCAS), retko stanje koje pogađa samo jednu od 150.000 ljudi. MCAS je poremećaj koji uzrokuje da krvne ćelije neodgovarajuće preterano reaguju na određenu hranu, mirise i druge potencijalne okidače iz okoline.

Slučaj gospođice Kvin posebno je težak i ostavio joj je mogućnost da jede samo dve namirnice — zob i specijalno pripremljenu hranljivu formulu. Bilo koja druga hrana bi mogla da dovede do potencijalno fatalne alergijske reakcije.

foto: Printscreen Instagram

Čak i ljubljenje nekoga ko je jeo hranu na koju je alergična moglo bi izazvati opasnu reakciju, što bi zakomplikovalo njen ljubavni život. Kao takva, razvila je niz strogih pravila koja svaki njen potencijalni ljubavnik mora da poštuje pre nego što se dodirne njihove usne.

Ona je detaljno opisala ove direktive za upoznavanje u TikTok video snimku koji je pregledan više od 1,7 miliona puta.

„Da bi me neko poljubio, ne sme ništa da jede tri sata ranije“, rekla je.

„Oni takođe ne mogu da jedu nijedan od mojih šest glavnih anafilaktičkih alergena — kikiriki, orasi, susam, senf, plodove mora ili kivi — 24 sata pre nego što me poljube.

'I moraju da operu zube pre nego što me poljube.'

Ova pravila joj je dao član njenog medicinskog tima nakon što joj je postavena dijagnoza, pa je nesrećna devojka postavila „nekonvencionalno i nezgodno“ pitanje „mogu li da poljubim dečaka“.

foto: printscreen Youtube

Kerolajn je objasnila da su se pravila uglavnom pokazala uspešnim.

„Bilo je prilično glatko sa tim pravilima, ali imala sam pregršt manjih reakcija dok sam se ljubila sa nekim ili nakon što sam nekoga poljubila“, rekla je.

„Svrbela su me usta, svrbele su me usne i jezik, a čim osetim to odmah prestanem i dam im do znanja da sam reaktivna.

„Ako treba, odmah operem zube i uzmem neke hitne lekove."

Trenutno ima dečka Rajana, za kojeg je rekla da se rado pridržava pravila i da uživa u istim obrocima kao i ona kada su zajedno.

MCAS se manifestuje u mnogo neprijatnih i po život opasnih simptoma kao što su otežano disanje, oticanje/svrab u grlu i ustima, gubitak svesti, nizak krvni pritisak i koprivnjača/osip.

foto: printscreen Youtube

„Da bih izbegao MCAS napade i simptome MCAS, izbegavam okidače kao što su hrana, životinjsko krzno/perut, buđ, prašina, toplota i određeni mirisi.“

Čak je izdržala dve godine, a da nikog nije poljubila zbog MCAS simptoma koji su se neprestano rasplamsali, što je kasnije otkriveno da je problem buđi u njenom domu.

Uprkos opasnostima koje MCAS predstavlja, ne samo za sastanke i intimnost, već i za život uopšte, Kerolajn je odlučila da se ne ograničava.

„Toliko sam alergična na pse i mačke, i tehnički je rizik za mene da jednostavno napustim kuću ili odem na plažu“, rekla je ona. „Mogla bih da ležim na plaži i sunčam se i odjednom bi pas mogao da priđe i poliže mi lice. Ali neću da ne idem na plažu samo zato što se plašim najgoreg scenarija."

Ona je čak u šaljivom tonu sugerisala da bi njena pravila za sastanke mogla biti korisna za ljude koji nisu sigurni u dugoročne namere budućeg partnera.

foto: Printscreen Youtube

„To odmah izbaci sve momke kojima nije stalo do tebe. Ako moraju da poštuju nekoliko pravila da bi mogli da te poljube, onda im je očigledno stalo, očigledno su zainteresovani i spremni su da ulože dobar trud.“

Ona se našalila: 'Dakle, ako ikada poželiš da znaš da li je neki momak ozbiljan u vezi sa tobom, samo im reci da imaš MACS i reci im da prate tri pravila, i odmah ćeš znati.'

Bonus video: