"Kada sam odlučio da oženim ženu iz Masai plemena, njen otac je počeo da me pljuje": Posle im se život drastično menja

Šta se dešava kada bogati Amerikanac oženi ženu iz Masai plemena? Priča koja će vas oduševiti

Objavljeno: 02.10.2024. 08:14h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube

Već smo čitali kako izgleda kada devojka iz Italije dođe u Masai pleme i živi sa njima, ali kako izgleda kada bogati Amerikanac, sa svim privilegijama oženi devojku iz Masai plemena, čitajte u priči koja sledi...

Selina Nkoile je rođena i odrasla u Masai plemenu, odgojena u nomadskom plemenu. U tom plemenu nije bio običaj da se mlade devojčice školuju, ali igrom slučaja Selina je uspela da stekne obrazovanje, što joj je na kraju promenilo život.

"Odlučeno je bilo da se ja uskoro udam. Da me udaju za pripadnika Masai plemena, s čime bi moj život bio rađanje i odgoj dece. Ali, upravo se bila otvorila škola i nagovarali su mog tatu da me da u školu da se obrazujem. To je za mene bila neverovatna privilegija. Umesto udaje, mogla sam da učim, da uživam u detinjstvu, da upoznajem drugare, da naučim druge stvari, ostale jezike... Pre sam znala samo jezik plemena Masai, ali sada znam i Svahili i Engleski," započinje priču Selina koja se zaljubila i na kraju udala za belog amerikanca Brajana.

foto: Printscreen/youtube

"Moje ime je Brajan Eš, ja sam rođen i odrastao u Americi, ali proteklih 11 godina živim u Keniji. Pre nego što sam upoznao Selinu, živeo sam šest godina u Keniji i bavio se izgradnjom škola."

Selina i Brajan su se upoznali preko zajedničke prijateljice.

"Mnogo je teško meni kao belcu biti u vezi sa devojkom iz Masai plemena. Jedina olakšavajuća okolnost bila je to što sam znao tečno da pričam na Svahili jeziku. Samo mi je to pomoglo da upostavim komunikaciju sa njenom majkom, ocem, prijateljima... Kada je u pitanju veza sa osobom druge kulture, velika barijera je jezik," priča Brajan.

"Kada smo se upoznali i počeli da se zabavljamo, odlučili smo da pešačimo preko Afrike 58 dana. To je jedini način da stvarno dobro upoznaš nekoga. Nakon tog puta bilo je vreme da kažemo roditeljima da želimo da se venčamo.

Selina je bila veoma prihvaćena od strane moje porodice. Moji roditelji su je obožavali. Pre venčanja bila je tri puta u Americi i svi su bili zaljubljeni u nju.

S druge strane, kada sam upoznao njene roditelje, velika prednost je bila ta što sam znao njihov jezik, pa je komunikacija bila lakša.

Prvi put kada sam sreo Selininiog oca, to nikad neću zaboraviti. Prekrio me Masai ćebetom kao da će da mi kaže neku veliku tajnu, a onda mi se uneo u lice i počeo da me pljuje. Tek kasnije sam saznao da je to davanje blagoslova, a za mene je u tom momentu bio veliki šok."

U Masai plemenu je tradicija da se devojčice od 13, 14 i 15 godina udaju za deceniju starijeg muškarca koji već ima nekoliko žena. One čak i rađaju u ranoj dobi što je pogubno za njihovo zdravlje.

"Kada sam upoznao Selinu ona je imala 25 godina. Nije se udavala i nije imala dece. U očima njenih roditelja, oni su bili srećni što je ona našla bilo koga. Oni su bili presrećni što ona ima šansu da rodi dete. Tako su oni gledali na našu vezu. Za njih je ona već 10 godina kasnila sa osnivanjem porodice. "

Par se venčao, dobili su devojčicu i sada žive u Keniji na farmi koju su sami osmislili i zalažu se za bolje uslove mladih u Africi.