Zaveo 10 žena koje su mu rodile 11 dece, napravio skandal koji nije viđen u Jugoslaviji: Zbog preljube poslat na robiju

Hašim Kučuk Hoki bio je jedan od najpopularnijih pevača u Jugi, ali najveća slabost su mu bile žene. Zaveo je 10 žena koje su mu rodile 11 dece, napravio skandal koji nije viđen u Jugoslaviji: Dvostruka romansa ga oterala u zatvor

Objavljeno: 01.10.2024. 14:29h 16:26h
Foto: Printscreen Youtube / RTS Kolo - Zvanični kanal

Hašim Kučuk Hoki, vlasnik čuvenog hita „Nazdravite drugovi“ imao je neverovatnu sudbinu. U Jugi je bio jedan od najtraženijih izvođača, a sa druge strane, rušio je tabue, osvajao ženska srca i prkosio je zakonu, što ga je skupo i koštalo. Najveću popularnost stekao je tokom sedamdesetih godina, međutim, prerano je skončao na tragičan način.

Rođen je 31. marta 1946. godine u Fojnici. Pre nego što je uplovio u muzičke vode, 14 godina je radio u rodnom mestu kao mujezin, osoba koja u džamijama, sa vrha minareta, zove vernike na molitvu. Međutim, kada je otišao u vojsku, kreće u potpuno drugom smeru. Prvu svoju pesmu, „Nema te više Alija, oče moj“, snimio je 1964. godine.

Karijeru je započeo pevajući sevdalinke, prvo u kafanama, a onda i na festivalima. Posle osvajanja drugog mesta na "Ilidži" 1970. godine sa pesmom „Tugo, moja tugo“ njegova popularnost je eksplodirala.

foto: Printscreen Youtube / vladav123

Veliki uspeh

Hašim Hučuk Hoki bio je prvi na listi kada je u pitanju broj prodatih ploča, više od 40 miliona, ali i nagrada koje je dobijao, a više puta mu je ukazana čast da peva tadašnjem predsedniku Titu, kojeg je toliko voleo da je i dvoje dece nazvao po njemu - Alija Tito i Dario Tito.

Neki od njegovih najvećih hitova su: „Daleko od tebe, majko“, „U duši njenoj drugi se krio“, „Pjevaj prijatelju“ i „Nema te više, Alija“.

Definitivno, njegova lična karta je ostala numera „Nazdravite drugovi“, evergrin koji se 1971. prodavao do 50.000 primeraka dnevno.

Poseban imidž

Otkako je pojavio na sceni, imao je autentičan stil. Gotovo uvek je nosio crne naočare i imao je dužu kosu, što ga je izdvajalo iz mase.

Inicijator velikog skandala u Jugoslaviji

Hašim je bio prvi pevač koji se javno razgolitio, slikavši se 1972. godine nag do pojasa za poster lista "Sanja". Taj njegov postupak odjeknuo je u čitavom regionu, izazivajući kod mnogih nevericu.

Buran ljubavni život

Hoki je početkom osamdesetih godina ostavio mikrofon po strani i sreću potražio u Americi. Međutim, buran ljubavni život, čini se, došao mu je glave. Tamo je 1991. godine bio osuđen na zatvorsku kaznu, jer je u isto vreme bio u zakonskoj vezi sa dve žene; uz to je izgubio i svu svoju imovinu koju je stekao u SAD (kuća, restoran i novac).

Međutim, kaznu nije služio, već je bio deportovan u Jugoslaviju, a povratak u SAD bio mu je zabranjen.

Po povratku iz Amerike, živeo je u iznajmljenom stanu u Novom Sadu sa suprugom Miljanom, sinom Darijom Titom i ćerkom Unom.

Bio je u braku 10 puta i dobio je 11 naslednika.

Tragična smrt

Planirao je povratak na estradu u velikom stilu, ali sudbina je drugačije htela. Život je izgubio u stravičnom udesu 26. novembra 2002. godine na auto-putu Beograd-Subotica, kod Kovilja.