Evo zašto se muškarci razvode: Dok se žene teško odlučuju na ovaj korak, šokiraće vas njihov razlog da završe brak

Veruje se da je razvod braka težak jednako kao smrt bliske osobe, međutim različito na to gledaju muškarci i žene, a sada je anketa pokazala glavne razloge koje imaju žene, a koje muškarci za razvod

Objavljeno: 01.10.2024. 11:37h
Foto: MEGA / The Mega Agency / ProfimediaMEGA / The Mega Agency / Profimedia

Dok žene odluku o razvodu uglavnom donose samostalno, muškarci su povodljivi i na njihovu rešenost da se razvedu mogu uticati prijatelji koji su izašli iz braka.

Naime zahvaljujući britanskoj anketi u kojoj je učestvovalo više od 2000 razvedenih osoba, ustanovljeno je šta utiče na odluku da izađemo iz bračne zajednice.

foto: Shutterstock

Na taj način došlo je do zaključka da žene odluku o razvodu uglavnom donose samostalno, na osnovu sopstvenih utisaka i razmišljanja, a za razliku od njih, muškarci su povodljivi. Na njihovu odluku da se razvedu uveliko mogu da utiču razgovori sa prijateljima, u kafiću, koji su se razveli ili su na pragu da izađu iz braka ili veze.

Prema tome, kada se jedan od muškaraca iz društva razvede, to može da poljulja i temelje drugih brakova. Tako se barem navodi u izveštaju “Vižn Kritikl “, koji je sproveo anketu.

foto: Shutterstock

Četvrtina muškaraca izjavila je da su bili pod uticajem prijatelja koji su raskinuli sa devojkom ili su se razveli. Kako je već rečeno, taj procenat je kod žena znatno manji. Razvedene drugarice na njih gotovo da uopšte nemaju uticaja.

“U prirodi ljudi je da traže sigurnost u drugima kada su u pitanju veze. Kada par prekine često i drugi primete neke pukotine u svojim vezama, što stvara domino efekat u društvenom krugu ili porodici”, zaključili su u pomenutoj analizi.

Stil / bebac.com

Bonus video: