Svaka žena mora da čuje zašto se Pamela Anderson ne šminka 5 godina: Razlog pretužan, a onda doživela neverovatan obrt

Pamela Anderson je doživela svašta u svojoj karijeri, uvek su je pratili komentari o njenoj privlačnosti i lepoti, a ona je na kraju povukla radikalan potez i postala srećnija!

Objavljeno: 30.09.2024. 09:31h 09:50h
Foto: Profimedia

Pamela Anderson, najpoznatija plavuša u crvenom jednodelnom kupaćem, godinama je nosila titulu seks simobla, njen seksepil privlačio je ljude kao magnet, te su mnogi sanjali da budu u njenom društvu. Gotovo nemoguće se činilo da će jednog dana ova fatalna dama prestati da se šminka i da će postati zagovornica što prirodnijeg izgleda. Isitče, kada bi mogla da vrati vreme, na sebi aspolutno ne bi ništa menjala, jer je autentična pojava najveći dar!

Na nedavnom pojavljivanju povodom promocije filma 'The Last Showgirl' obeležila je svoj jubilej, istaknuvši da već pet godina ne robuje kozmetičkim proizvodima.

Kljčni razlog da donese tako drastičnu odluku i preko noći prestane da se sminka, bio je, zapravo, smrt njene šminkerke Aleksis Vogel 2019. godine, želeći na taj način da joj pokaže koliko je volela i poštovala.

foto: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Ona je bila najbolja. Kada je otišla shvatila sam da je najbolje za mene da se ne šminkam. Bez šminke osećam se slobodno i pomalo kao buntovnica. Primetila sam da mnogo ljudi sve više se fokusira na šminku i tehnike, a ja trenutno radim sve suprotno od toga. Svi mi izgledamo pomalo smešno kada ostarimo. Nekada se smejem kad se pogledam u ogledalo jer pomislim – vauuu ovo mi se dešava - rekla je Pamela.

Međutim, kako je vreme prolazilo, Pamela je osetila kao da se oslobodila stega koje su je godinama gušile. Počela je da se oseća dobro u svojoj koži, ponosna na svoje godine.

- Ovih dana (u ovim godinama) ne treba raditi ništa. Ustanem i sve što se događa na licu se događa. Sve počiva u prihvatanju sebe. Ovo je poglavlje mog života u kojem pokušavam da se osnažim. Nekada zna da bude teško, naročito kada sebe treba da uverite da ste dobri i da ste sebi dovoljni i lepi. Jurenje mladosti je nedostižno. Nikada nećete vratiti vreme, prema tome, uživajte u onome što imate sada - rekla je Pamela, naglasivši da se oseća više svoja kad nije pod maskom šminke.

FOTO: preentscreen/Instagram
FOTO: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

U poslednjih nekoliko godina, Anderson je isticala da je postala svesnija značaja prirodnog izgleda i da se oseća bolje u svojoj koži bez šminke. Njen novi pristup odražava opušteniji pogled na lepotu, izbegavajući pritisak da bude uvek savršeno našminkana, što je u velikoj meri obeležilo njen raniji imidž.

Osim toga, Pamela naglašava da je minimalizam u šminkanju deo njenog opuštenijeg životnog stila, gde se više fokusira na unutrašnji mir i jednostavniju svakodnevnicu. Time šalje snažnu poruku o prihvatanju prirodnog izgleda i ohrabruje druge da se osećaju udobno u svojoj koži, te tvrdi da najveća lepota dolazi iz onog što nosimo u sebi i kako zračimo.