Anu roditelji krili zbog nestvarne lepote, samo radila u polju: Svet mislio da o njoj sve zna, a sad otkrila mnoge tajne

Monika Beluči, iako je odrasla u skromnoj porodici koja nije imala zavidan finansijski položaj, sama se izborila za svoj uspeh, u čemu leži i njena moć!

Objavljeno: 29.09.2024. 13:39h 16:23h
Foto: AGOMERI / Sipa Press / Profimedia

Monika Beluči je jedna od onih ikona filmskog platna koja svojom pojavom, talentom i šarmom ostavlja bez daha, te mnogi veruju da se glumica poput nje više neće roditi. Autentična dama očaravajučeg osmeha sa pogledom koji se se ne zaboravlja već decenijama nosi titulu najlepše - čini se da je za nju vreme stalo. Međutim, malo ko zna da je zanosna Italijanka odrasla na selu, pomažući roditeljima oko poljoprivrede, a maštajući u sebi o svetlima reflektora.

Kako je pravo poreklo Monike Beluči?

Odrasla je u maloj i zatvorenoj sredini gde se porodica i vredan rad smatrali ključnim vrednostima. Uprkos tome što je rasla u skromnim uslovima, Monika je pokazivala ambicije i želju za većim stvarima. Bila je odlična učenica i od malih nogu je privlačila pažnju svojom prirodnom lepotom i harizmom, te se često mogu čuti komentari u italijanskim medijima da su je roditelji skrivali od muškaraca, želeći da je sačuvaju od nevolja i neprijatnih situacija.

Rođena je 30. septembra 1964. godine u italijanskom gradu Città di Castello, a već decenijama kruži slika žene za koju svi misle da je Monikina majka, što nije tačno. Zapravo je reč o italijanskoj glumici Izabeli Briganti, za koju nije poznato da je u bilo kakvom srodstvu sa porodicom Beluči.

A ko su pravi roditelji Monike?

Brunela Briganti, italijanska domaćica koja se amaterski i s velikom strašću bavila slikanjem, živela je u Umbriji sa svojim suprugom Paskvaleom Belučijem. Kako se pisalo pre nekoliko godina, iako glumica to nikada nije potvrila, par je maštao o potomstvu, kada je Brunela od lekara čula da – ne može da ima decu. Brunela je navodno odbila to da prihvati i sa suprugom je nastavila da pokušava da postane majka, te je na svet donela čuvenu glumicu.

Paskvale i Brunela nikada nisu imali ambicije da uđu u industriju zabave i da budu poznate ličnosti, pa se o njihovim životima nakon što je Monika postala slavna ne zna mnogo. Pretpostavljalo se da su oni nastavili život tiho i mirno u Umbriji i da je Beluči i dalje vodio svoju transportnu kompaniju, a u martu se pojavlia glasina da je preminuo, koja nije potvrđena.

foto: Cecchi Gori Group Tiger Cinemato / Christophel Collection / Profimedia

Roditelji Monike Beluči su bili predani katolici, pa je i ona vaspitana u tom duhu i najpre je dobila katoličko obrazovanje, gde je izgradila poštovanje prema tradiciji i hrišćanskim vrednostima.

Čuvena glumica rođena kao Monika Ana Marija Beluči, iako je odrasla u skromnim uslovima, uvek je težila da napravi veliku karijeru i ogroman uspeh!

Kao jedino dete u porodici nije bila razmažena, već je roditeljima oko svega pomagala, od kućnih poslova do rada u polju. Njen otac, Luiđi Beluči, bavio se proizvodnjom vina i uzgojem povrća, bobičastog voća i voća, stoke.

Kada je Monika napunila pet godina, roditelji su počeli da je uključuju u poljoprivredne poslove. Međutim, takav život joj se nije dopao. Kada bi roditelji otišli u grad u nabavku, ona bi se divila modelima iz novina i maštala bi da se jednoga dana i ona nađe na naslovnivi časopisa. Ali, bila je svesna činjenica da njeni to ne mogu da joj obezbede.

foto: LaPresse / Profimedia

Još od malih nogu, Monika je shvatala da će sticanje dobrog obrazovanja biti neophodno da bi se poboljšala finansijska situacija njene porodice. Stoga, čim je krenula u školu, probudila se njena strast za učenjem. Mlada devojka je bila odlučna da izgradi ima isključivo svojim radom i trudom.

Tokom školskih godina, Monika je bila omiljena. Mnoga deca su je volela zbog njene vesele prirode i izuzetne harizme. Kao buduća glumica pokušala je da pridobije naklonost svojih vršnjaka, jer se u to vreme osećala usamljeno.

Tokom školskih godina, u njoj se pojavila nova strast i Monika je želela da stekne pravno obrazovanje i postane advokat. U ovoj profesiji je videla ne samo dobar finansijski prihod, već i prestiž. Tih godina, jedan od njenih školskih nastavnika, koji je nekoliko godina radio u advokatskoj kancelariji i bavio se brojnim klijentima, postao je njen idol.

foto: AGOMERI / Sipa Press / Profimedia

Sa osamnaest godina Monika upisuje Pravni fakultet Univerziteta u Peruđi. Međutim, visoko obrazovanje nije jeftino, a da bi zaradila za studije, Monika se u početku zaposlila kao konobarica u lokalnoj piceriji. Tada joj se ukaže prilika da se okuša kao model.

Ubrzo je shvatila da u svom malom rodnom gradu nema priliku za napredak. Kao rezultat toga, izgledi za Moniku su ograničeni, a ona jedva može da zarađuje više od nekoliko desetina dolara mesečno. Zato roditeljima govori o svojoj nameri da se preseli u metropolu. Njen izbor pada na Milano, gde ambiciozna glumica odlazi, nadajući se da će izgraditi karijeru advokata.

Ali, umesto udobnog stana i pristojne zarade, Monika završava sa malom sobom koju mora da deli sa drugim imigrantom. Posle nekog vremena morala je da se zaposli kao konobarica u jednom od lokalnih kafića. Tada Monika shvata da je nastaviti karijeru advokata u gradu sa velikom konkurencijom gotovo nemoguće. Zbog toga počinje da se raspituje kod kolega i poznanika o modelingu, jer joj figura i zadivljujući izgled to dozvoljavaju.

foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Monika skoro odmah sklapa ugovor sa "Elite Model Management-om", vodećom agencijom za manekenke, a ubrzo su se pred zanosnom crnkom pojavile brojne prilike.

Prvi značajan pomak u Monikinoj finansijskoj situaciji dogodio se nakon što je pozira za brend Dolce&Gabbana. Za svoj rad prima neverovatnu naknadu. Godine 2004. manekenska karijera Monike Beluči dostigla je vrhunac. Prema časopisu Ask Men's, uvrštena je među 100 najlepših žena na svetu. Ovo dostignuće je gurnulo u stranu nekoliko holivudskih lepotica.

Počevši od 1990. godine, Monika je postala strastvena za filmsku industriju. Njena debitantska uloga u filmu „Život sa sinovima” nije izazvala senzaciju jer je odigrala samo sporednu i gotovo nezapaženu ulogu. Međutim, u tom trenutku Monika je verovala da je to tek početak i shvatila da uživa u filmovima koliko i u poziranju pred kamerama.

FOTO: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia
FOTO: / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
FOTO: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia
FOTO: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia
FOTO: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia
FOTO: AP / Alvaro Barrientos
FOTO: Kurir / Marina Lopičić
FOTO: Profimedia

Istinski značajan napredak u njenoj glumačkoj karijeri došao je sa filmom „Drakula“, u kojem ju je pozvao da igra Frensis Ford Kopola. Već krajem devedesetih Monika Beluči je postala jedna od najplaćenijih glumica u Holivudu i do danas njena karijera ide samo uzlaznom putanjom.