Takve stvari radi samo čovek koji ne voli svoju ženu: Ruska psihološkinja dala detaljnu analizu ovakvog bračnog odnosa

Signali da ljubav više nije na svom vrhuncu i da vas partner više ne voli su brojni, a ovo su neki od njih

Objavljeno: 28.09.2024. 20:12h
Foto: The Hollywood Curtain / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

O ljubavi je napisano bezbroj knjiga. Pišu se i danas, a pisaće se i ubuduće, ali uvek se nekako ćutke prelazi preko one druge strane medalje – ravnodušnosti.

Bolan je osećaj kada shvatimo da nas osoba s kojom smo dugo u vezi ili braku više ne voli. Ruska psihološkinja Ana Kirjanova napisala je više radova u kojima je stavila fokus na muško-ženske odnose. Ona se u svojim radovima bavi glavnim uzrocima za nesrećne veze u kojima se nalaze neki parovi. Psihološkinja tvrdi da postoje signali koji pokazuju da vas vaš muškarac više ne voli kao pre.

foto: Printscreen/ youtube/ EKTBTV

-Ne voli te ako te: ne grli spontano, ne razgovara sa tobom o sitnicama, ne zove te da vidi kako si u sred radnog dana...

-Ne voli te ako: ne možeš da računaš na njegovu pomoć. Kad moraš da brineš o njemu kao da je dete od pet, a ne muškarac od četrdeset pet godina.

-Ne voli te: kada ti se ruga. Kada ne primećuje tebe, tvoj trud i rad. Kada ti kaže da jedeš puno ili da ne može da jede tvoju hranu jer nije onakva na kakvu je on navikao.

-Ne voli te kada: ti se stalno meša u to šta radiš, svoje odluke podmeće kao tvoje, kada ti kaže da pričaš gluposti, da ne razmišljaš svojom glavom, da si glupa ako misliš tako...

-Ne voli te kada ti kaže: ti si kriva. Ne voli te kada ništa ne odobrava što ti uradiš ili kažeš.

-Ne voli te jer: svako "volim te" moraš da prosiš od njega.

Ako te ne voli muž, ti vremenom možeš da postaneš ružna, skrušena, plaha, nespretna - jer to od žene čini nedostatak ljubavi.

Bonus video: