"Roditelji su bili muslimani, nisam ih mogla menjati, ali veru jesam: Hodža mi nije dozvolio da sahranim oca kako želim"

Malo ko zna da je pevačica Nada Topčagić promenila veru, a rođena je u muslimanskoj porodici.

Objavljeno: 28.09.2024. 13:11h
Foto: Printscreen Youtube

Čuvena pevačica Nada Topčagić iza sebe ima veliki broj hitova i veoma uspešnu karijeru. Uspeh koji je postigla nije došao preko noći, a njeni počeci naročito su bili teški.

Rođena 1953. godine u Modriči. Sa bakom, dve sestre i bratom odrasla je u selu Tarevci nedaleko od rodnog grada, jer su roditelji u to vreme radili u Slavoniji. Jedan deo života je provela u Osijeku, gde je pohađala osnovnu školu, ali se brzo vratila u BiH i u Modriči završila osnovnu i Srednju hemijsku školu.

foto: Kurir / Dragan Kadić

Malo ko zna da Nada zapravo potiče iz muslimanske porodice, kao i da je tek kasnije promenila veru.

foto: ATAImages

"Meni tadašnji hodža nije dozvolio da sahranim oca kako ja želim, već pod njihovim uslovima i cenama. To je tada za mene bilo neprihvatljivo, a kako sam čula, oni su imali dil sa kamenorezačkom radnjom. Ja i ne znam gde je moj otac tačno sahranjen, orjentisala sam se ranije po četiri šljive, kojih danas više nema. Ime nikada nisam menjala, kada sam ja rođena, u selu su bile svega tri ili četiri Nade. Meni jesu roditelji bili muslimani, ali roditelje nisam mogla da biram, veru sam promenila", rekla je Nada jednom prilikom.

Bonus video: