Neda Arnerić se udavala tri puta, a zbog 32 godine starijeg kolege trpela prozivke: Jednog čoveka nikad nije prežalila

Ljubavni život Nede Arnerić bio je bogat velikim ljubavima koje su na nju ostavile dubok trag.

Objavljeno: 23.09.2024. 12:48h
Foto: Profimedia

Prvi put Neda Arnerić se udala za kolegu Dejana Karaklajića. Upoznali su se na snimanju filma "Užička republika" a zbog velike ljubavi koja se desila iznenada, nazvala je agenta i rekla mu da odbija ulogu jer se udaje.

Sledeći brak je takođe šokirao javnost. Sudbonosno "da" izvgovorila je slavnom glumcu Radetu Markoviću, koji je od nje bio stariji 32 godine i to je bila "zabranjena ljubav".

foto: Kurir / Dragan Kadić

- Ah, Rade Marković je i te kako značajan za mene. S njim sam proživela tri divne godine. Sada se začudim koliko je bio stariji od mene, ali među nama je fenomenalno uklapalo. Nisam shvatala zbog čega se svi zgražavaju i hvataju za glavu zbog nas dvoje, na čelu sa mojom mamom. Možete da zamislite - rekla je Neda Arnerić, a o razlici u godinama je objasnila.

foto: Kurir / Dragana Udovičić

- Čak 32 godine je ogromna razlika koju ja nisam osećala. S njim sam naučila da volim ozbiljnu muziku, da čitam pametne pisce, pripremam ulogu za pozorište. Naučila sam da skijam, da igram tenis, šetali smo po planinama, zavolela sam prirodu...Bilo nam je prelepo. I sve dok je Rade bio živ, kada god bismo se sreli, s nostalgijom smo se prisećali tih naših godina. On je imao veliku ulogu u mom životu - ispričala je Neda Arnerić.

Glumica je svoju ljubav našla sa Miloradom Meštrovićem, sa kojim je bila u braku tri i po decenije, a njegovu smrt je teško podnela. Meštorović je bio ugledni doktor i predsednik Svetskog udruženja stručnjaka maksilofacijalne hirurgije, a upoznali u se kada je došao da gleda predstavu Mušica u pozorištu dvorište u septembru 1981. godine.

foto: Kurir / Stefan Jokić

Iako su se neizmerno voleli, slagali i vodili praktično savršen porodični život, jedna praznina je ostala - nisu imali dece.

- Nemam decu, ali to nije zato što ih nisam želela, jednostavno nije mi se posrećilo. Ipak, iz te situacije danas mogu da zaključim kako iz svakog zla ne mora da proistekne zlo. Vidim da je sada, u ovom poremećenom sistemu vrednosti, teško odgajati decu, a to mi je lepo objasnila i jedna moja prijateljica. Oko mene je mnogo mališana jer pored dece moje drugarice koju doživljavam kao svoju, uz mene su i naslednici moga brata. Moja prijateljica objašnjava da su deca kao projekat. Iako mi je to zvučalo kao hladna izjava, pojasnila mi je da na decu treba gledati kao na arhitektonski projekat koji treba da se gradi i u koji mora mnogo da se ulaže da se ne bi srušio. Na kraju on može da ispadne savršen, ali dešava se i da propadne. Tako je danas i sa vaspitanjem dece, što nije bilo u moje vreme. Mi smo sami rasli i nije bilo straha od ulice - otvoreno je priznala Neda 2011. godine.

foto: Kurir / Damir Dervišagić

Iako su često bili razdvojeni zbog njenih snimanja i njegovog posla, to nije bila prepreka za ljubav ovog para, a Milorad je Nedi uvek bio podrška i oslonac.

Mešterović je preminuo 21. januara 2019. godine nakon duge i teške bolesti što je bio veliki gubitak za glumicu. Njegovu smrt nikada nije prebolela, a na večnom putu mu se pridružila nepunih godinu dana kasnije, 10. januara 2020. godine.

(Stil/ Blic)

Bonus video: