Recept za bugarsku banicu koju je Novak jeo u Sofiji: Zdrava, a preukusna

Novak Đoković je boravio u Bugarskoj i tom prilikom je probao njihovu banicu

Objavljeno: 19.09.2024. 15:58h
Autor:
Foto: Printscreen/Instagram

Tradicionalna bugarska banica pravi se od sukanih, domaćih kora umešenih od brašna, vode i soli, dok se filuje sa sirom i jajima, ali i zeljem i koprivom.

Pošto Novak Đoković ne jede gluten, verujemo da su domaćini banicu napravili od bezglutenskih proizvoda.

Mi vam danas donosimo recept za tradicionalnu bugarsku banicu:

foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • Brašno
  • So
  • voda
  • 4 jaja,
  • 450g sira,
  • 100 grama putera

Priprema: Testo za banicu umesite u jufkice noć pre pravljenja pite. Ostavite testo u frižider da odmori. Sutradan izvadite jufke iz frižidera pa ih razvijte i filujte sa filom od sira i jaja. Ispecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.