Ako stavite ovo u zamrzivač, prepolovićete račun za struju: Trik koji rešava glavobolju sa velikom potrošnjom

Odličan trik za smanjenje potrošnje električne energije. Samo stavite ovo, ispunite prostor i smanjite račun na kraju meseca.

Objavljeno: 18.09.2024. 13:32h
Autor:
Foto: Shutterstock

Kuhinja je jedan od najvećih potrošača energije u svakom domu zahvaljujući mnoštvu uređaja koji ostaju uključeni čak i kada nisu u aktivnoj upotrebi, ali na ovaj način možete da smanjite potrošnju.

Frižider i i zamrzivač su među najgorim krivcima kada je reč o pasivnoj potrošnji energije jer moraju biti uključeni 24 sata dnevno.

Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova uz pomoć kojih možete da uštedite novac.

foto: Shutterstok

Kako smanjiti potrošnju frižidera i zamrzivača?

Najpre proverite da li je zamrzivač pun. Ako je vaš zamrzivač napunjen, hladan vazduh ne mora toliko da cirkuliše, tako da nećete trošiti energiju na hlađenje praznog prostora.

Ako nemate dovoljno hrane za dopremanje zamrzivača, nemojte da paničite. Dodatni prostor možete da ispunite kesama s ledom ili možete zamrznuti kese s vodom i koristiti ih kao sredstvo za punjenje prostora.

Važno je da uvek proverite da li su frižider i zamrzivač dobro zatvoreni. Najčešći način na koji frižideri gube energiju je kroz nepropusnu spojnicu. Kako biste proverili da li spojnica frižidera kako treba, isprobajte test na papiru.

foto: Shutterstock

Uzmite list papira i zatvorite ga u vrata frižidera i zamrzivača. Ako ostane na mestu, sve je u redu, ali ako ispadne, možda je vreme da proverite svoje spojnice.

Kada je reč o uštedi novca, vreme je od presudne važnosti, izbegavajte često otvaranje vrata zbog neke hrane koju volite da jedete. Što su duže vrata otvorena, više hladnog vazduha izlazi i frižider mora jače da radi kako bi smanjio temperaturu.

Na sličan način, ne stavljajte vruće ostatke odmah u frižider - pustite da se prvo ohlade. Ako želite da odmrznete ostatke iz zamrzivača, stavite ih u frižider. Oni će se odmrznuti i pritom sniziti temperaturu u frižideru, piše "Ekspres".

Stil/Žena

Bonus video: