Oženio se u 6. deceniji, pa imao 40 ljubavnica: Pravio je decu konobaricama, a ovo su vanbračna deca razvratnog princa

Princ Albert od Monaka važi za jednog od najrazvratnijih, a iz ljubavnih afera, ima dvoje vanbračne dece.

Objavljeno: 18.09.2024. 09:10h
Foto: Profimedia

Uprkos plemićkoj tituli koju ima, princ Albert od Monaka živeo je razvratnički, a poznat je kao jedan od najvećih plejboja. Njemu je pripisano čak 40 ljubavnica, a kada se oženio u 53. godini, svi su mislili da će da se skrasi.

Međutim, šuškalo se da je čak i pre svoje svadbe bio sa ljubavnicom, zbog čega je, navodno, princeza Šarlin preplakala na venčanju. Život pored Alberta nije joj doneo sreću, a ona je ubrzo dobila titulu najtužnije princeze na svetu. Mnogi tvrde da je princeza više puta pokušala da pobegne iz zlatnog kaveza, međutim, bezuspešno.

foto: Photo Image Press / Splash / Profimedia

Na spisku Albertovih ljubavnica našle su se razne dame, mahom iz javnog posla. Na podugačkom spisku su, između ostalih, Bo Derek, Sesilija Pek (ćerka Gregorija Peka), Morgan Ferčajld, Dženis Dikinson, viđali su ga i sa Bruk Šilds, Naomi Kembel, Kajli Minog, Lizom Mari Prisli, Gabrijelom Sabatini, Klaudijom Šifer, Endži Everhart, Tejtum O'Nil i još mnogo njih, mada nijedna romansa nije zvanično potvrđena, a ni utvrđena.

Ipak, jednu je morao da prizna. Možda to ne bi učinio da DNK analiza nije potvrdila da je on otac deteta dizajnerke Nikol Koste, koja je u vreme kada su se upoznali radila kao stjuardesa. Poreklom je iz Togoa.

Sreli su se 1997. godine na letu od Nice do Pariza. Albert je bio očaran njome, ali Nikol ističe da to nije bila ljubav na prvi pogled. Kasnije ju je pozvao u Monako.

foto: Profimedia

"Iako sam odsela u njegovom stanu, nisam želela da budemo bliski dok se bolje ne upoznamo. Nisam očekivala da ću se zaljubiti, niti da će to biti u princa. Ali, strast je vremenom počela da se gasi, a pred kraj veze, koja je trajala šest godina, saznala sam da sam u drugom stanju".

Iako mu je bilo drago što će postati otac, Albert se, verovatno pod pritiskom porodice, udaljio od ove priče zbog mogućih problema sa nasledstvom. Ipak, priznao je sina, čak mu je darovao i vilu na Azurnoj obali. Takođe, javno je rekao da Aleksander Grimaldi Kost neće naslediti krunu, jer je plod vanbračne veze. On je u avgustu napunio 21 godinu i studira poslovni menadžment u Londonu.

DNK test urađen je u maju 2005. godine, a nedugo nakon toga Albert je preuzeo titulu kneza od Monaka.

foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Ja nisam nezakoniti sin, kako su me često nazivali. Nisam to od dana kada sam rođen, jer niti su moji roditelji bili u braku s drugim ljudima u to vreme, niti su počinili preljubu. Taj izraz je uvreda", rekao je Aleksander u intervjuu za Paris Match.

Vanbračna ćerka Džezmin Grejs

Pored Aleksandera i blizanaca Žaka i Gabrijele, koji u decembru slave 10. rođendan, Albert ima još jedno dete. Ona se zove Džezmin Grejs Grimaldi, ima 32 godine, bavi se glumom i živi u Americi, a njena majka je agentkinja za nekretnine i nekadašnja konobarica Tamara Rotolo. Princ je priznao ćerku kada je imala 14 godina jer je želeo da je zaštiti od medija i javnosti. Danas se često pojavljuju zajedno.

foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Šarlin je pre udaje verovatno bila upoznata sa turbulentnim ljubavnim životom svog izabranika. Očigledno joj nije smetalo. No, kako je Nikol Kost ispričala medijima, princezi se nije dopalo što je Albert svog starijeg sina počeo više da uključuje u život porodice Grimaldi.

Pošto Aleksander u kneževskoj palati nije gost, već punopravni član, ima i svoje prostorije. Ali, Nikol je izjavila da je Šarlin iskoristila prvu priliku kada je Albert otišao na put da njegovog sina preseli u prostor predviđen za poslugu. Dogodilo se to pred njihovo venčanje 2011. godine. Dvor se tim povodom nije oglašavao.

foto: Profimedia

Nikol i Aleksander bili su pozvani na Bal Crvenog krsta u Monaku dok se Šarlin lečila od misteriozne bolesti. Da li su bivše ljubavi princa Alberta i vanbračna deca kamen spoticanja u braku princa Alberta ili je u pitanju nešto drugo, treće, peto, to je zagonetka koja ne prestaje da intrigira svet. A možda, jednostavno, nema nikakvih problema, nego svi volimo da se bavimo spletkama na dvoru, bilo kom.

(Stil/ Blic Žena)

Bonus video: