Žena koja je imala 88 ljubavnika potpuno je poludela od muške pažnje: Kada je on doneo dokaz o neveri, sudija je zanemeo

Vojvotkinja od Argila je nakon razvoda braka postala poznata kao "Prljava vojvotkinja" . Priča se da je imala preko 88 ljubavnika

Objavljeno: 18.09.2024. 07:00h
Autor:
Foto: Profimedia

Bilo je to davne 1940. godine u Velikoj Britaniji, tokom brakorazvodne parnice pokazana je slika vojvotkinje koja na sebi ne nosi ništa osim niza bisera dok zadovoljava misterioznog muškarca kojem se vidi samo intimna regija.

Vojvotkinja od Argila je u tom momentu postala tema broj 1 svih tračarskih krugova u Britaniji i svetu. Kao rezultat prepričavanja dobila je nadimak "prljava vojvotkinja".

Priče su se toliko nizale da smo došli do neverovatnog podatka da je vojvotkinji bilo potrebno 88 muškaraca da je zadovolje. Naime, sa toliko njih je varala svog muža.

Ali šta je istina u priči o Margaret Vigam?

Njen razvod je trajao dugo, a sudija ju je nazvao "potpuno promiskuitetnom ženom čije seksualne apetite može da zadovolji samo veliki broj muškaraca".

Margaret Vigam je rođena 1912. godine, kao jedino dete škotskog milionera. Njen biograf Lindsi Spens opisao ju je kao „tatinu devojčicu sa odsutnim ocem, koja živi sa ljubomornom majkom koja je nastojala da podseti Margaret na svaki njen nedostatak”.

Kao mladoj ženi, njena lepota je bila poznata u društvu i udvarali su joj se prinčevi i milioneri.

Imala je samo 15 godina kada je zatrudnela sa budućom filmskom zvezdom na jednom letovanju. Njen bijesni otac ju je poslao u londonski starački dom na oporavak nakon abortusa.

„Izbio je pakao“, prisećala se kasnije porodična kuvarica Elizabet Dakvort.

Njena porodica se možda nadala da će se Margaret smiriti kada se uda za američkog golfera i kockara Čarlsa Svinija 1933. Umesto toga, policija je bila primorana da zatvori puteve dok je 3.000 Londonaca pokušavalo da upadne na venčanje.

Margaret i Čarls dobili su troje dece, iako je jedno bilo mrtvorođeno, a razveli su se 1947. Nekoliko godina ranije, ona je za dlaku preživela pad niz šaht lifta.

Godine 1951. udala se za Iana Daglasa Kembela, 11. vojvodu od Argila. To je njoj bio drugi, a njemu treći brak.

Kasnije je rekla: „Imala sam bogatstvo, imala sam dobar izgled. Kao mlada žena, stalno su me slikali, pisali, laskali, divili mi se i bila sam uvrštena na listu „Deset najbolje obučenih žena na svetu“.

„’Vrh’ je ono što je trebalo da budem. Postala sam vojvotkinja i gospodarica istorijskog zamka. Život mi je očigledno bio posut ružama.”

Živeli su u luksuzu, skijajući u Švajcarskoj, ploveći na Bahamima i sunčajući se na jugu Francuske. Modni dizajneri su jurili za vojvotkinjom, koja nikada nije ustajala pre 11 sati ujutru, nakon čega bi imala svakodnevni manikir i pedikir.

Ali do 1954. vojvoda ju je optužio za niz afera. Među ljubavnicima su navodno bili američki komičar Bob Houp i francuski pevač Moris Ševalije.

Jednog toplog dana 1958. lokalni momak Majkl Tornton, tada 17-godišnjak, našao se na imanju Argajl. Margaret ga je ponudila pićem i kupanjem. Dok se spunjao u kadi, vojvotkinja je ušla u kupatilo - gola. Njene namere su bile jasne.

Od ovog trenutka, vojvoda i vojvotkinja su živeli odvojenim životima. Sud joj je zabranio da ulazi u zamak — renoviran sa 100.000 funti njenog novca — i do 1959. godine je počeo brakorazvodni postupak.

Vojvoda — koji je svoju ženu nazvao „S“ za Satanu — optužio je Margaret za štošta, dok je Margaret rekla da njegovo piće čini život nepodnošljivim.

Dok je vojvoda nastavio sa svojim tvrdnjama o preljubi, Margaret je tvrdila da je imao aferu sa njenom sopstvenom maćehom. Kasnije je povukla tužbu i isplatila 25.000 funti kada je tužena.

foto: Profimedia

Vojvoda je obio njen pisaći sto tražeći dokaz nevere. Dobio je zlato.

U dnevniku je dane susreta sa ljubavnicima označavala sa „V“. Takođe je pronašao inkriminišuća pisma i 13 raskošnih polaroidnih snimaka. Jedna ju je pokazala golu, sa bisernom ogrlicom od tri niza, kako izvodi seksualni čin na ljubavniku.

Druga je bila puna frontalna slika koja je postala poznata kao "Čovek bez glave", na kojoj je stajala gola, okrenuta ka kameri, pored visokog golog muškarca.

LJudi su želeli da saznaju njegov identitet, a vojvoda je morao da pozira gol kako bi dokazao da torzo nije njegov.

Dankan Sendis, tadašnji državni sekretar za kolonije i zet Vinstona Čerčila, imenovan je kao čovek koji prima oralno zadovoljstvo, dok je filmska zvezda Daglas Ferbanks mlađi imenovan kao drugi čovek sa golim torzoom.

Posle tri godine prepirke, slučaj je saslušan 11 dana 1962. Presuda je doneta u maju 1963, a lord Vitli je odobrio vojvodi razvod na osnovu vojvotkinjine preljube.

foto: Profimedia

"Postoji dovoljno u njenim sopstvenim priznanjima i dokazanim činjenicama da se utvrdi da je do 1960. godine bila potpuno promiskuitetna žena čiji je seksualni apetit mogao zadovoljiti samo veliki broj muškaraca.

Ona je prestala da bude zadovoljna normalnim odnosima i počela je da se upušta u odvratne seksualne aktivnosti. Njen stav prema braku je bio ono što bi moderni nazvali "prosvetljenim", ali koji je jednostavnim jezikom bio potpuno nemoralan," rekao je sudija u presudi.

Margaret je pokušavala posle presude da se izvuče iz finansijskih poteškoća. Godine 1978. prodala je kuću i preselila se u penthaus u obližnjem hotelu Grosvenor House. Kako se novac smanjivao, polako se spuštala niz društvenu lestvicu.

Umrla je u 80oj godini 1993. godine, a ni reči nije otkrila o čoveku na slikama.