Ljubila je najvećeg zavodnika pa svima priznala da voli žene: Udala se za Aleksandru i u 7. deceniji zablistala od sreće

Ljubavni život Džodi Foster veoma je zanimljiv i prepun je zapleta i intriga.

Objavljeno: 17.09.2024. 13:33h
Foto: APEX / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Dodela Emi nagrda održana je u nedelju i tom prilikom okupio se veliki broj televizijskih zvezda. Među njima bila je i Džodi Foster, nominovana u kategoriji glavne glumice u limitiranoj seriji za seriju "Pravi detektiv".

Džudi je odnela pobedu u pomenutoj kategoriji, a svoju prvu Emi nagradu proslavila je sa suprugom Aleksandrom Hedison.

foto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Inače, 61-godišnja glumica oduvek je privlačila pažnju ljubavnim životom, a mnogi su bili iznenađeni kada je nakon ljubavne veze sa jednim od najvećih holivudskih frajera, Rasela Kroua, priznala da voli žene.

Naime, Džodi i Rasel Krou su se zabavljali od 1999. godine do 2000. Nakon raskida, on je uplovio u vezu sa Meg Rajan, koja, zanimljivo, slavi rođendan baš kada i Džodi.

foto: Profimedia

O sklonosti Džodi Foster ka istom polu šuškalo se još početkom osamdesetih, kada su glasni bili tračevi da se viđa sa Nastasijom Kinski, a krajem osamdesetih se pričalo da je u vezi sa Keli MekGilis. To nisu bile jedine devojke sa kojima su spajali Džodi, ali već 1993. godine stupila je u jednu od svojih najozbiljnijih veza — sa Sidni Bernard, glumicom i producentkinjom, sa kojom ima i dva sina Čarlsa i Kita.

foto: Profimedia

Raskid je usledio jer se Džodi zaljubila u Sintiju Mort. Kada su konačno razišle posle 15 godina veze, Džodi joj je ponudila svoju vrednu nekretninu u Holivudu, kako bi izbegle duge i mučne sudske rasprave.

FOTO: Profimedia
FOTO: Printskrin@people/X
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Buckner/Variety / Shutterstock Editorial / Profimedia

Džodi Foster je tek 2013. godine na dodeli Zlatnog globusa javno priznala svoju seksualnu orijentaciju. Tada je javno poljubila fotografkinju i rediteljku Aleksandru Hedison iz Los Anđelesa. Već naredne godine su stale na ludi kamen, a zanimljivo je da je fotografkinja pre glumice bila u vezi sa komičarkom i voditeljkom Elen Dedženeris.

Bonus video: