Uhapšen čuveni reper Šon Didi Kombs: Priveden ispred vile, a na teret mu se stavljaju najpodmuklije stvari

Reper Šon Didi Kombs uhapšen je danas od strane snaga Istrage unutrašnje bezbednosti SAD , kome se na teret stavljaju napodmukliji činovi.

Objavljeno: 17.09.2024. 08:18h
Autor:
Foto: Nancy Rivera / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Reper i muzički producent Šon Didi Kombs uhapšen je u Njujorku pod federalnim optužbama za seksualni napad i trgovinu ljudima, potvrdio je njegov advokat za Si-en-en.

Reper, koji je suočen sa više tužbi za seksualne napade i federalnom istragom za trgovinu ljudima u poslednjih godinu dana, uhapšen je, rekao je njegov branilac.

Kombs – koji je u Njujorku od prošle nedelje – uhapšen je u ponedeljak u hotelu Park Hajat u 57. ulici na Menhetnu i privedele su ga snage Istrage unutrašnje bezbednosti oko 20:15, rekao je izvor upoznat sa događajima.

foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Optužbe i detalji slučaja protiv Kombsa u ovom trenutku nisu jasni.

Pregovori o predaji Kombsa bili su u toku, a zapečaćena optužnica je izdata u ponedeljak, navodi izvor.

"Razočarani smo odlukom da se nastavi sa nepravednim gonjenjem gospodina Kombsa od strane američkog tužioca", rekao je Mark Anjifilo, advokat Kombsa.

Kombsov advokat je rekao da je muzičar sarađivao u istrazi koja je dovela do podizanja optužnice i da se "dobrovoljno preselio u Njujork prošle nedelje u očekivanju ovih optužbi". Njegov tim tvrdi da je nevin i kaže da nema šta da krije.

foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Šon "Didi" Kombs je muzička ikona, preduzetnik koji je sve sam stekao, porodičan čovek pun ljubavi i dokazani filantrop koji je poslednjih 30 godina proveo gradeći imperiju, ali i obožavajući svoju decu i radeći na poboljšanju uslova u kojoj živi afroamerička zajednica. On nije savršena osoba, ali nije kriminalac“, rekao je Anjifilo za CNN.

Anjifilo je zamolio građane da „ne osuđuju njegovog klijenta dok ne saznaju sve činjenice. U pitanju su dela nevinog čoveka koji nema šta da krije, i on se raduje što će odbraniti svoju čast na sudu.”

foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Takođe u ponedeljak, Demijen Villijams, američki tužilac Južnog okruga Njujorka, saopštio je da su „ranije večeras, federalni agenti uhapsili Šona Kombsa, na osnovu zapečaćene optužnice koju je podigao SDNI“.“ Očekujemo da ujutru krenemo u otkrivanje navoda optužnice i tada ćemo imati više da kažemo”, dodao je.

Ranije ove godine, Kombs je bio pod višemesečnom istragom o trgovini ljudima koju je sprovodila Agencija za istrage unutrašnje bezbednosti, koja je uključivala detaljne pretrage muzičarevih kuća u Los Anđelesu i Majamiju.

Bonus video: