Deda joj bio nardoni heroj, a Jelena je iz pravoslavlja prešla na islam: Napustila Sjenicu i udala se u Jordanu

Unuka narodnog heroja, Jezdimira Lovića, pre mnogo godina je prešla na islam i odselila se iz Srbije.

Objavljeno: 14.09.2024. 13:11h 13:17h
Foto: Printscreen Youtube

Jelena Lović, unuka Jezdimira Lovića, narodnog heroja koji je izgubio život u Drugom svetskom ratu, pre 20 godina, odlučila je da pravoslavnu veru zameni islamom.

Jelena Lović je rođena i živela u Sjenici, gde gimnazija nosi ime po njenom dedi. U jednoj emisiji je pričala o tome zbog čega je odlučila da promeni veru, obuče hidžab i preseli se u Jordan.

foto: Wikipedia

"Živela sam u normalnoj hrišćanskoj porodici kao i druge devojčice u moje vreme. Moja porodica je poznata i poštovana u Srbiji. Zbog toga sam imala poštovanje drugih ljudi."

Kako dalje kaže, dok je odrastala, imala je dosta drugara koji su muslimanske veroispovesti, s kojima je išla u osnovnu, a kasnije i srednju školu. Jednog dana je kroz razgovor s jednom drugaricom pričala o tome šta je ono što je čini srećnom iako ima iste probleme kao i Jelena, prenosi Zadovoljna.

"Duša mi je bila prazna, nisam bila zadovoljna i srećna. S druge strane, moji prijatelji muslimani su bili srećni i onda sam ih pitala ima li to neke veze sa verom. Kada su mi objasnili da ih islam ispunjava, poželela sam da i ja budem srećna i zadovoljna. Razlog zbog kog sam prihvatila islam je bila ta sreća."

Dugo je to krila od svojih, a onda im je rekla i samo ju je brat podržao.

"Vremenom je postajalo sve teže, moji roditelji su saznali da sam prihvatila islam i počeli su da negoduju. Morala sam da ih napustim i to je bila moja najteža odluka", kazala je Jelena koja je potom otišla u Jordan i udala se.

Bonus video: