10 dana posle Borine smrti žena kojoj je posvetio čuvene stihove pojavila se u javnosti: Njen izgled mnoge je iznenadio

Biljana Nevajda viđena je u javnosti prvi put nakon Borine smrti, a njen izgled oduševio je mnoge.

Objavljeno: 13.09.2024. 21:13h
Foto: ATA Images

Malo ko zna da je jedna od najlepših ljubavnih pesama grupe "Riblja čorba" posvećena Biljani Nevajdi koja je pre nekoliko decenija bila jedna od najlepših jugoslvenskih manekenki. Iako se dugo nije pojavljivala u javnosti, mnogi su se oduševili da je Biljana viđena u javnosti.

Naime, Biljana Nevajda, Lazar Šećerović i Duška Jovanović pozirali su ispred muzeja u Beogradu, a ono što su mnogi komentarisali je da je Biljana i dan-danas zadržala svoju neprikosnovenu lepotu.

Ljubav Biljane i Bore Čorbe

Iako je poslednje godine života proveo srećno sa suprugom Dubravkom, davno pre nje, Bora Đorđević je voleo Biljanu.

Njih dvoje su u ljubavi uživali oko šest meseci, a onda je Nevajda jednog dana pozvala frontmena "Riblje Čorbe" da se oproste, jer je odlučila da nastavi svoj život u Sarajevu.

Istinski emotivno povređen, roker je za šankom u kafiću gde su se pozdravili napisao pesmu koja je i danas jedna od najpoznatijih ove grupe.

foto: preentscreen/Facebook

"Rekao je: "Napisao sam ti još jednu pesmu." Izvadio je neko parče papira i pročitao mi stihove. U prvi mah sam zanemela, a onda sam se rasplakala. Bila je to najlepša ljubavna pesma koju sam u životu čula: "Posle tebe potop, ništa nije vredno, podmuklo zaboli kao kvarni zubi, istina je da se samo jednom ljubi." Istina je da nisam mogla da verujem da me je toliko voleo, jer mu u mladosti ništa nisam verovala", rekla je Biljana jednom prilikom.

foto: preentscreen/Facebook

I za drugu veliku pesmu "Dva dinara druže" inspiraciju je pronašao u njoj, koja ga je kako stihovi kažu "opet napravila volom".

Inače, u svet manekenstva Biljana je ušla zbog svoje visine, pre toga bavila se gimnastikom, a onda je 1968. godine definitivno otišla u svet lepote.

foto: preentscreen/Youtube

Inspirisala je i neke od kreacija za Kristiana Diora, a na prostoru bivše države putovala je više puta mesečno.

Trideset reklama je snimila u Sloveniji, a u Dubrovnik je putovala i do pet puta mesečno.

(Stil/ Blic Žena)

Bonus video: