Nikako nije mogla da nađe posao, izmenila 1 stavku u CV-u i telefon joj se usijao od poziva: Ovo ne pišite u biografiji

Da li ste skoro ažurirali svoju radnu biografiju, ovaj podatak treba izbegavati

Objavljeno: 13.09.2024. 10:44h 10:53h
Foto: Shutterstock / Instagram

Kada smo u potrazi za poslom, gledamo da našu radnu biografiju skockamo tip-top, pa i da čak provučemo neku belu laž kako bismo se dopali potencijalnom poslodavcu i dobijemo željeni posao.

Upravo to je uradila i ova devojka, 25-godišnji menadžer marketinga Ceris Gardiner, koja je toliko bilo očajna što ne može da pronađe posao. Mislila je da niko od poslodavaca ne uzima u obzir njeno iskustvo s obzirom da ga nema jer je tek svršeni student. Zbog toga je samo promenila jednu stavku u svom CV-ju, i pogodite šta? Odmah joj se javilo njih četvoro i pozvalo je na razgovor za posao.

Naime ona je jednostavno rešila da skloni sve informacije koje se tiču njenog radnog iskustva i taj segment izbriše iz CV-ja, odnosno izbrisala je godinu diplomiranja. Za samo dve nedelje je dobila devet razgovora za intervjue. Zbog ovakvog ishoda, ona savetuje sve svoje vršnjake pa i one koji su nedavno završili studije, da postupe isto jer veruje da će biti ista ili slična situacija.

Ujedno kaže da će to možda pomoći i onima koji su iskusniji u svom poslu, a u potrazi su za drugim jer često mogu biti "odbačeni" u korist onih mlađih kandidata.

foto: Printscreen TikTok

- Ne mogu da verujem da se u današnje vreme ljudi još uvek diskriminišu na osnovu godina. Znam ljude koji su duplo stariji od mene i beskorisni su u onome što rade, i ljude koji su mlađi od mene, a koji su neverovatni. I kompanije bi trebalo da imaju te ljude. Ali još uvek ima "ejdžizma" i to mora da nestane. Uklonite godinu diplomiranja sa svoje biografije jer bi moglo da vas "udalji" od dobijanja posla - rekla je u svom "TikTok" nalogu, a snimak je pogledalo preko milion i 200 ljudi.

Stil / Ona

Bonus video: