Kad je imala 29, Kamalu Haris je muškarac od 60 odvukao u krevet: Zbog burnog ljubavnog života udala se tek sa ovoliko

Aktuelna potpredsednica SAD i kandidatkinja Demokrata za predsednicu, Kamala Haris, imala je buran ljubavni život, zbog kog nije imala puno partnera i zbog kog se udala tek kasnije.

Objavljeno: 12.09.2024. 20:15h
Autor:
Foto: Drew ANGERER / AFP / Profimedia

Prva žena potpredsednica SAD i kandidatkinja Demokrata, trenutno se bori za mesto šefa države protiv bivšeg predsednik i kandidata Republikanaca Donalda Trampa.

Osim što je oštra u debatovanju, lepog izgleda i spremna da dođe na tu funkciju, njena ljubavna priča poprilično je zanimljiva.

Kamala Haris, najmoćnija žena Amerike, u braku je sa Dagom Emhofom, a njena prošlost intrigira mnoge otkad je postala važno ime u svetskoj politici.

foto: Julia Beverly / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prva ljubav Vili Braun, 31 godnu stariji od nje

Kada se pomene Kamalina ljubavna prošlost, najviše pompe izaziva jedno ime – Vili Braun. Sa njim je Kamala bila devedesetih.

Braun je bio političar, gradonačelnik San Franciska, a sa Kamalom se upoznao sredinom devedesetih kada je ona bila pomoćnica tužioca.

Imala je 29 godina, a Vili 60.

Vili Braun foto: Brian Cahn / Zuma Press / Profimedia

Ta razlika je i tada je bila goruća tema, a posebno sada kada Kamalu mnogi vide kao predsednicu SAD.

Vili Braun je u to vreme živeo odvojeno od supruge, s kojom se rastao još 1982. U međuvremenu je imao još nekoliko veza osim Kamale, a 2020. je potvrdio da su bili zajedno.

“Da, zabavljali smo se. Bilo je to pre više od 20 godina. I tačno je da sam uticao na njenu karijeru jer sam je postavio u dve državne komisije dok sam bio predsednik skupštine. I svakako sam pomogao u njenoj prvoj trci za okružnog tužioca u San Francisku. Takođe sam pomogao u karijeri i Nensi Pelosi i drugim političarima”, kazao je on za medije.

I Kamala je imala šta da kaže o njihovoj vezi. Kada se 2003. kandidovala za okružnog tužioca, izjavila je da je taj odnos za nju bio teret i prepreka ka uspehu, kao omča oko vrata.

Vili Braun foto: Neal Waters / Zuma Press / Profimedia

"Ne želim da se moja kampanja svede na kritikovanje Vilija Brauna da bi delovalo da ne zavisim od njega jer ja zaista ne zavisim od njega. Njegova karijera je gotova, a ja ću biti i te kako živa i uspešna narednih 40 godina. Ništa mu ne dugujem.”

Montel Vilijams koji je i danas podržava

Godine 2001. Kamala Haris je kratko izlazila sa Montelom Vilijamsom, koji je poznat po svom tok šou programu. Kada je tokom Bajdenove kampanje 2020. počelo da se govori i o njima dvoma, Montel je objavio tvit u kom podržava Kamalu.

“Kamala i ja smo nakratko izazili pre 20 godina kad smo oboje bili singl. I šta? Jako je poštujem i pitam se da li bi iste priče o njenim bivšim momcima uopšte bile tema da je ona muški kandidat.“

Montel Vilijams foto: Admedia, Inc / ddp USA / Profimedia

Sadašnji muž Dag Emhof potpuno joj posvećen

Kamala i njen sadašnji suprug Dag upoznali su se 2013, i to na sastanku na slepo. Tada je ona bila državna tužiteljka.

U početku su išli polako zbog njegove dece iz prvog braka, a sada su uveliko prava porodica. Dagova deca Kamalu ne doživljavaju kao maćehu već kao drugu majku, pa je zovu Mamala.

Dag Emhof, suprug Kamale Haris foto: Profimedia

Emhof je Kamalu zaprosio u svom stanu 27. marta 2014, posle godinu dana zabavljanja – dok su razgovarali o tome šta će za klopu. Tada su oboje imali 50 godina.

Venčali su se u Santa Barbari 22, avgusta 2014.

Kamalu su i zbog njega mnogi kritikovali jer je za muža odabrala – belca. Masovno nisu mogli da veruju da je načinila takav izbor.

Dag je po struci advokat koji je radio do 2020, a onda je centar njegovog sveta postala Kamalina karijera. Od tada se on trudi da bude sasvim uz nju, da je zaštiti i podrži, svestan njene uloge u ovom svetu, piše "Zadovoljna".

foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP / Profimedia

Kada je Kamala 2020. postala potpredsenica SAD, on je napustio svoju advokatsku kancelariju da bi se potpuno fokusirao na novu poziciju u kojoj su se našli oboje.

„Ona je uvek bila tu za našu decu i znam da će uvek biti tu i za vašu“, kazao je Dag u jednoj emisiji.

Prethodno je 16 godina bio u braku s Kerstin Emhof s kojom ima dvoje dece.

Kerstin je zdušno branila Kamalu kada su je kritikovali jer nema svoju decu.

foto: Jim WATSON / AFP / Profimedia

„Više od 10 godina, otkako su moja deca bili tinejdžeri, Kamala im je pored mene i Daga bila roditelj. Ona voli, brine, štiti i uvek je prisutna. Volim našu izmešanu porodicu i zahvalna sam što je ona u njoj“, kazala je Kerstin.

Danas Kamala i Dag Emhof svoj dan počinju i završavaju zajedno. Pošto je njen posao takav da je angažovana u svakom trenutku, gledaju da nekako odvoje to vreme samo za sebe.

foto: CHIP SOMODEVILLA / Getty images / Profimedia

„U tim trenucima mi smo samo muž i žena, a ne političke figure. To je naše vreme kada smo par. Pričamo o porodici, deci i vrlo malo o poslu“, kazao je Dag.

Osim Emhofa, Brauna i Vilijamsa, ostale ljubavi Kamale Haris za javnost su nepozaninica.

Bonus video: