Ja sam psihološkinja, ovo su 4 znaka koja ukazuju da će vaša veza propasti: Ako ih iskazujete, u 90% slučajeva sve pada

Dr Keti Nikerson je istakla četiri znaka koji u 90 odsto slučajeva pokazuju da su vaš brak ili veza, osuđeni na propast.

Objavljeno: 12.09.2024. 17:25h
Foto: Printskrin@drkathynickerson/TikTok

Iako svi priželjkuju dug i srećan brak, to se ne dešava uvek na taj način. To sve je podstaklo kliničku psihološkinju i specijalistkinju za oporavak nakon prevare, dr Keti Nikerson, da podeli četiri jasna znaka da će veza završiti razvodom ili raskidom.

Obraćajući se svojim pratiocima na Tiktoku, kojih ima 193 hiljade, pitala je: "Ovo su poznati kao Gotmanova četiri jahača apokalipse. Da li se borite sa bilo kojim od njih?" U svom videu je objasnila četiri zabrinjavajuća ponašanja na koja treba obratiti pažnju.

Rekla je: "Da li ste znali da postoje četiri ponašanja i ako ih ispoljavate u vezi, predviđaju raskid ili razvod u više od 90 odsto slučajeva.“ Podelila je kako je dr Džon Gotman iz Gotman instituta posmatrao 130 parova koji su tek stupili u brak kako bi predvideo da li će njihove veze izdržati test vremena.

foto: Shutterstock

U izjavi sa Gotman instituta stoji: "Tokom našeg istraživanja, moj tim i ja smo zamolili ove parove da provedu petnaest minuta u laboratoriji pokušavajući da reše neki aktuelni nesporazum koji su imali, dok smo ih snimali. Dok su razgovarali, senzori pričvršćeni za njihova tela su merili nivoe stresa na osnovu različitih pokazatelja njihovog cirkulatornog sistema."

Podelivši svoja otkrića, ona je istakla: "Prvi znak je prezir, kada pokazujete otvoreno gađenje prema partneru, kolutate očima, uzdišete, pravite gestove koji pokazuju da imate prezir prema njima. Drugi je kritika, kada stalno kritikujete partnera.

Prelazeći na treći znak dr Nikerson je objasnila kako ignorisanje može okončati vezu, rekavši: "To je kada u suštini ne želite ni da saslušate komentare svog partnera, već jednostavno podignete zid.“

Dodala je: „Četvrti znak je defanzivnost, kada ne slušate, ne preuzimate nikakvu odgovornost, već se samo branite i govorite partneru da su ludi što misle to što misle.“

Dok su neki korisnici podelili svoja iskustva sa „četiri jahača apokalipse“, drugi su zahvalili dr Gotmanu i dr Nikerson na upozorenjima o znacima na koje treba obratiti pažnju.

Jedan korisnik je komentarisao: "Da, razvod je na vidiku." Drugi korisnik je dodao: "Oženjen 14 godina... Nijedan od ovih. I dalje je moja kraljica." Treći korisnik je rekao: "Šta znači ako čekiram sve?"

Bonus video: