Ona je zavela 2 najlepša frajera u Jugoslaviji: Zbog prvog rasturila brak, pa ga zatekla s njom, drugi umro u fekalijama

Sve fatalne ljubavi Jelene Tinske nisu imale srećan kraj, a ona već dugo nema partnera pored sebe

Objavljeno: 12.09.2024. 10:28h 11:13h
Foto: Printscreen Youtube / Krissy

Jelena Tinska, kako za sebe kaže, rođena zavodnica, doživela je, čini se najlepšu ljubav u Jugoslaviji o kojoj i danas svi pričaju. Kao svestrana ličnost, bavila se glumom, najviše je volela da bude na daskama koje život znače, fenomenlano se snalazila i kao voditeljka, imajući veoma zanimljive emisije, a čini se da joj je najveća strast bio ples, a uz to i pisana reč.

Osim po prebogatoj karijeri i burnom ljubavnom životu, poznata je i po fnomenalnim izjavama, a jedna od legendarnih je:

- Kada namažem telo mojim skupim mlekom za telo i stavim Chanel 5, da se znojim sa nekim majmunom - ne mogu.

Iako mnogi misle da je Jelena Tinska imala puno ljubavnika u životu, istina je, zapravo, skroz drugačija.

-Kad biste vi znali sa koliko malo sam ja muškaraca bila u životu, vi biste rekli da ja lažem. Ja sam imala nekoliko ljubavi, a sad već odavno nemam nijednu. Što se tiče zavođenja, ja sam rođena zavodnica, ja volim da flertujem. Vi imate osobe koje uđu u prostor i ne desi se ništa, a ja kad uđem u prostor – ja sam ušla. Ja emitujem tu energiju. Malo mi je žao što kažu, jao što je nekad bila lepa, pa valjda sam i sad lepa. Najveća ljubav mi je bio Goram Milošević - rekla je Jelena i naglasila d aje bio lep "kao strašni sud".

Sve fatalne ljubavi Jelene Tinske

Bila je zanosna pavuša o kojoj su momci maštali, posebno joj je popularnost eskplodirala kada je postala član čuvene plesne grupe "Lokice". U to vreme njih su voleli svi.

Međutim, u ljubavni nikako nije imala sreću, a bila je fatalno zaljubljena.

Sa reditelje Dragoslavom Lutovcem bila je u braku dve godine, ali je u njemu, kako ističe, dobila svoje najveće blago - ćerke Milicu Zeldu koja je glumica i Ljubicu Jentl, Jeleninu naslednicu u svetu baleta.

Nije imala baš mnogo sreće u ljubavi. Udavala se dva puta, prvi put za slikara Miću Uzelca, a drugi za reditelja Dragoslava Lutovca.

Ostavila je Lutovca zbog, ispostaviće se, njene najveće ljubavi Gorana Miloševića, pevača i frontmena grupe "Generacija 5".

Vedrili su i oblačili nekadašnjom velikom zemljom koju je činilo šest republika, slovili za jedan od najromantičnijih parova.

foto: Printscreen Youtube / EX YU ARHIV

Jelena je, naime, spazila Gorana među fotografijama koje je napravio njen prijatelj Mikica Veselinović i odmah mu je tražila muzičarev broj telefona. Bila je toliko smela da ga je okrenula i to s namerom da ga vodi na koncert čuvenog Leonarda Koena koji je tada trebalo da nastupi na Kolarcu. Kada je dobila vezu, Milošević do te mere nije verovao da je s druge strane slušalice tada već popularna Jelena Tinska, te je samo prekinuo vezu. Međutim, bila je uporna.

Na koncert ipak nisu otišli, ali slobodno možemo reći da na sve drugo jesu. Bili su praktično nerazdvojni tokom godinu dana zabavljanja, iako je Jeleni leptiriće smirivala činjenica da je u tom trenutku uveliko majka dvoje dece. Bili su par za kojim su svi uzdisali, bili su kao na filmu. Jelena je tada i sama bila deo rok sastava "Lutka" u kojem je bila vokal, pa su Goran i ona veoma često pevali jedno drugom, vozili su se kroz centar Beograda na Goranovom motoru i bili predmet zavisti svih onih koji maštaju o takvoj ljubavi.

foto: Printscreen Youtube / Ras Televizija

Tinska je u Goranovom krevetu jednog dana zatekla drugu devojku i momentalno raskinula, iako je čuveni pevač pokušao da se opravda objašnjenjem:

- To je samo stjuardesa koja je ovde prespavala, devojka mog druga, direktora aerodroma.

Nije mu poverovala ni reč. Ako je išta znala o taktikama na ljubavnom ratištu, a znala je mnogo, to je stara dobra osveta. I to poetična. Pričalo se da je spavala upravo s tim drugom čija je devojka navodno bila stjardesa, a odmah nakon toga pokupila se i s drugaricom otišla put Novog Sada.

foto: Printscreen/youtube/Drax Drakonius

Međutim, nije joj to bilo dovoljno, moralo je Gorana još da boli, makar upola koliko je bolelo nju. Iz osvete se čak i udala, za slikara Miću Uzelca. Ali, koliko traju odnosi nastali iz bilo čega osim ljubavi? Naravno, već narednog meseca Jelena je tražila razvod.

Kad su se strasti smirile pokušali su da obnove svoju romansu, ali je to bilo kratkog daha. Goran je navodno Jeleni posvetio jednu od najpopularnijih pesama benda "Generacija 5" - "Ti samo budi dovoljno daleko".

Međutim, kada je Goranu nedavno preminula sestra - pevačica Slađana Milošević, bila je uz njega, iako na sahranu nije otišla.

- Oh da, verujem da se mnogi pitaju gde je Jelena na sahrani juče. Pa evo gde je... Ja ne idem na sahrane. između ostalog moj deda je jedan od osnivača Ognja, krematorijuma, dakle mi smo Topalovići i mi se svi kremiramo, to je moj pogled na stvar. - Ja slavim rođendane onih kojih više nema. Jedem kolače koje su oni voleli i sećam ih sve tako - oktril je Jelena u emisiji "Puls Srbije" i dodala:

foto: Kurir / Zorana Jevtić

- Kad sam Goranu izjavila saučešće, onda je on mene pitao da li ja mogu da učinim nešto, da ona bude u aleji znamenitih građana. Vi imate aleju velikana i aleju znamenitih građana. Ja sam odmah napisala pismo Šapiću jer sam smatrala da je on kompetentan za to da donese jednu takvu odluku. Ja nemam ništa ni protiv Džeja, ni protiv Šabana Šaulića. Ali oni su u toj aleji između ostalog. Pa valjda je i ona zaslužila da bude u toj aleji - zaključila je.

Njena druga velika ljubav bio je glumac Igor Pervić, zlatni dečko jugoslovenske kinematografije koji nije uspeo da se iščupa iz kandži droge u koje je upao sa svega 13 godina zbog starije devojke u koju je bio zaljubljen.

- Mi smo se sreli u Londonu. Ja sam odlazila od moje ćerke, a on sa lečenja. To je bila 1997, on je tada bio izlečen. Naše upoznavanje bilo prava filmska priča. Bila sam na londonskom aerodromu Hitrou, u crnoj svilenoj haljinici Iv Sen Loran, čekala sam da čujem poziv za let. Nisam imala nikog, nikog bitnog u svom emotivnom životu i pomislila sam: “Eh što se sad ne pojavi neki princ, neko ko bi mi ukrao srce". Okrenula sam se i ugledala Igora. Stajao je, smeškao se i gledao me - sećala se Jelena posle njegove smrti.

Prepoznala ga je odmah.

- Znala sam da je to Igor Pervić. Nismo se nikad upoznali, ali jednom sam prošla pored njegove kuće u Dositejevoj i videla ga kako nešto radi oko auta. U to vreme radila sam dve predstave sa njegovom majkom Lidijom Pilipenko i slušala mnoge priče o njemu, kako je lep, kako ga saleću devojke. I da, zaista, bio je više nego lep, prosto neodoljiv. Dakle, na tom londonskom aerodromu spontano smo počeli razgovor, ušli u avion, seli jedno pored drugog i Amor je odapeo svoju strelicu. Sa mnom je leteo dramaturg Milovan Zdravković, a mi smo ga apsolutno zanemarili. Bilo je očigledno da nas je udario grom i Milovana smo, kasnije, proglasili za kuma.

Bila je to ljubav na prvi pogled.

- Nakon toga se više nismo razdvajali. Otišla sam kući tek da ostavim kofere, kako bismo se našli veoma brzo. Ceo mesec je trajala ta idila, krenuli da radimo predstavu "Danteov pakao" u KPGT-u u Šećerani kod Ljubiše Ristića. Bilo je kao u snu. Ali snovi ne traju dugo. Igor se, posle kratke pauze, vratio svom poroku, i malo-pomalo Danteov pakao je postao naša stvarnost. Imao je sve, bio je lep, duhovit, zgodan, sa karakterom u telu, šarmantan, obrazovan, pametan, talentovan, pevao je kao Bog. Imao je divnu majku, koja je bila sjajna balerina, i na sve to što ti je Bog dao - ti pljuneš. To je zaista tužno - rekla je Tinska gostujući u jednoj emisiji nakon vesti da je preminuo.

foto: Printscreen Youtube / RUDAR 7

Tinska i Igor Pervić bili su u kratkom braku koji njegovi roditelji nisu podržavali. O tome svedoči i njenica da njegova majka nije bila na njihovom venčanju.

- Mi smo se venčali u kafani, da nas niko ne vidi. A moj kum bio Franko Simatović, Frenki, jer mi je drug iz mladosti. I sada su napolju bodigardovi i matičarka ne dolazi. Pored nas je jedan sto gde je jako mnogo ljudi. Mi kažemo ko su ovi ljudi, a oni kažu to je neko društvo… I sada nema matičarke. Ulazi bodigard i kaže: „Šefe, neka žena tvrdi da je matičarka i hoće da uđe već 2 sata“. Oni je ne puštaju. Tako smo se venčali. Lidija (Igorova majka) je bila protiv. U stvari, Lidija je na neki način bila protiv toga da on bude sa mnom. A nije bila protiv toga da ja bude s njim… Mene majke ne vole, mene su volele dve majke od mojih momaka. I sutra je u svim novinama izašlo naše venčanje, jer je ono društvo za stolom bilo grupa novinara koji su nešto slavili - ispričala je Tinska.

Na put njihovoj ljubavi stala je - droga.

- Mesec dana je bio Igor u kojeg sam se zaljubila. I onda se sve krenulo ispočetka, mislim na drogu. Bio je energična, strastven čovek, bio je dobar ljubavnik. Međutim, uzeo ga je đavo pod svoje. Bio je vredan, radan, radili smo zajedno predstavu, hrlio je, vežbao je.

FOTO: Printscreen Youtube / Jelena Tinska
FOTO: Printscreen Youtube / Jelena Tinska
FOTO: PrintscreenJutjub/ Iz Profila Tv Grand
FOTO: Printscreen Youtube / Jelena Tinska
FOTO: Printscreen Youtube / Jelena Tinska

U braku su svega bili nekoliko meseci.

- Sve ukupno, to je trajalo četiri meseca. Znate, kada mi jednom tražio novac za drogu, nisam htela da mu dam. Stalo vam je da pomognete ljudima koje volite. Tada me je udario. Tu je naš odnos došao do kraja - priča Jelena i otkriva situacija koja joj je pokazala da, nažalost, ništa ne može da se promeni:

- Za jednu Novu Godinu, ja, moja ćerka, unuci, najviše poklona smo kupili Igoru, svi smo ga voleli. Čak i moja majka koja nikog nije volela. Ja sam ga stvarno zavolela. I sad, Jelka, pokloni, jedva čekamo ponoć da otvaramo. Bilo je oko pola dvanaesta, i on kaže: "Samo nešto idemo...", i ne vrati se. Samo mu fali to da mu bude dobro. To je tragedija, i kada se sa tim suočite, vi onda brišete, šta da radite, spasavate životu glavu. Bilo je dramatično.

Bio je mlađi od nje 15 godina, te se zbog toga neretko nalazila na metu rzžnih komentara.

- Svi su govorili šta je tražila sa njim, 15 godina je bila razlika među nama. Kako šta sam tražila, pa to je bila ljubav! Znate, izgleda da su sve žene posle 40. godine babe. A niko nije rekao - jadna žena šta je preživela. Njegova smrt me je zapravo rastužila. I oprostila sam mu sve. Mi smo se mnogo voleli i ružno rastali. Sada su ostale samo tuga i lepe uspomene - zaključila je.