Ovo su najbizarniji zakoni o intimnim odnosima na svetu: U ovoj državi ako imate više od tri puta, sledi kazna

Iako zvuči smešno, ovi zakoni su veoma stvarni.

Objavljeno: 11.09.2024. 19:45h 20:48h
Autor:
Foto: Shutterstock

Kako društva širom sveta pokušavaju da regulišu ljudsko ponašanje, neki zakoni prelaze granice logike i razuma, a neki su samo bizarni po svojoj specifičnosti. U nastavku ćemo istražiti najbizarnije seks zakone koji su nekada bili, ili još uvek jesu, na snazi u različitim zemljama.

1. Oštri zakoni o oralnom seksu u Indoneziji

U Indoneziji, jedna od najstrožijih zemalja po pitanju seksualnih zakona, oralni seks se smatra ozbiljnim prekršajem i može dovesti do drastičnih kazni. Prema lokalnim zakonima, takva dela mogu rezultirati zatvorskom kaznom ili čak smrtnom kaznom u određenim slučajevima.

foto: Shutterstock

2. Zabranjeno spavanje bez odeće u Minesoti, SAD

U Minesoti postoji zakon koji zabranjuje muškarcu da spava go sa ženom osim ako su u braku. Ovaj neobičan zakon možda deluje zastarelo, ali i dalje postoji na nekim mestima u državi, čak iako se u praksi ne primenjuje. Zakonodavci su očigledno pokušali da zadrže stroge standarde „pristojnosti“ čak i u privatnim sferama.

3. Seks sa mrtvim ribama: Zakon u Velikoj Britaniji

U Velikoj Britaniji, postoje zakoni koji se tiču neobičnih seksualnih praksi, a jedan od njih je zabrana seksa sa mrtvom ribom. Iako deluje kao neslana šala, ovaj zakon je stvaran i zabranjuje svaku vrstu neprirodnog seksualnog ponašanja prema životinjama – čak i mrtvima. Pitanje ostaje zašto je zakonodavcima bilo potrebno da jasno preciziraju ovako specifičnu zabranu.

4. Francuska i zakoni o voajerizmu

Voajerizam je u Francuskoj regulisan posebnim zakonima koji strogo zabranjuju posmatranje drugih ljudi tokom njihovih intimnih trenutaka. Međutim, ono što ovaj zakon čini bizarnim jeste njegova primena – on uključuje zabranu posmatranja životinja dok se pare, a kazne za kršenje ovog zakona mogu biti neočekivano stroge.

foto: Shutterstock

5. Zabranjeno vođenje ljubavi sa automobilima u Teksasu, SAD

U Teksasu je vođenje ljubavi sa automobilom zabranjeno! Iako deluje neobično, zakon jasno stavlja do znanja da seksualno ponašanje prema vozilima spada u kategoriju „neprirodnog ponašanja.“ Ovaj zakon je postao poznat po bizarnim tumačenjima, i iako su šanse da bude primenjen male, on i dalje stoji na snazi.

6. Tajland: Seksualni zakon o neparnim brojevima

Tajland, poznat po liberalnim stavovima prema seksualnosti, ima jedan od najneobičnijih zakona kada je reč o seksu – naime, zabranjeno je da se seks upražnjava više od tri puta zaredom sa istom osobom tokom jedne noći. Ovaj zakon, iako se retko primenjuje, svedoči o pokušaju regulisanja privatnog života stanovnika.

7. Kanadski zakon o javnom ljubakanju

foto: Profimedia

U Kanadi, zakoni o javnom ponašanju su prilično strogi kada je reč o intimnim aktima na javnim mestima. Zakon u Vankuveru, na primer, zabranjuje parovima da se ljube na ulicama duže od 10 sekundi. Iako ovaj zakon nije često primenjivan, njegova bizarnost izaziva smeh među lokalnim stanovništvom.

8. Singapur: Seksualne pozicije pod lupom

Singapur je poznat po striktnim zakonima, a to uključuje i regulisanje seksualnih položaja. Određene poze su prema zakonima zabranjene jer se smatraju "neprirodnim" ili "neprikladnim". Singapurski zakonodavci očigledno nisu ostavili mnogo prostora za lične preferencije kada je reč o privatnim stvarima između partnera.

9. Alabama SAD: Zabranjena je prodaja igračaka

U Alabami je strogo zabranjena prodaja seksualnih igračaka, a prekršaj donosi velike kazne. Međutim, ako kupite u susednoj državi, to onda nije problem.

Bonus video: