Čuvena "tračara" pojavila se na crvnom tepih sa potpuno golim grudima: Dok je ponosno pozirala, ljudi su se snebivali

Objavljeno: 11.09.2024. 12:43h 12:45h
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Tjelor Momsen je američka glumica, pevačica i model, poznata po svojoj raznovrsnoj karijeri u šou biznisu. Još od malih nogu je pred kamerama, a veliku popularnost je stekla zahvaljujući ulozi Dženi Hamfri u TV seriji "Tračara". Iako je napravila sjajne korake u glumačkom svetu, preusmerila ka muzici i postala frontmenka rok benda "The Pretty Reckless".

Momsen je poznata po svom mračnom, gotičkom stilu, često nosi crne kožne odevne predmete, mrežaste čarape i tešku šminku, što je u suprotnosti s njenim ranijim imidžom devojke iz filmova i serija.

A svojim stajlinog na modnoj reviji "KidSuper's 'Funny Business Volume III' Comedy Fashion Show" ostavila je, dolsovno, sve bez teksta.

Naime, pojavila se na crvenom tepihu u pantalonam i sakou ispod kojeg nije imala apsolutno ništa - savršeni trbušnjaci su došli do izražaja, poprsje je skroz otkrila, dok je bradavice prelepila crnom trakom.

foto: Adela Loconte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ponosno i samouvereno je pozirala prisutnim fotoreporterima, ne obazirući se na komentare i dobacivanja.

Kroz izgled i pesme često izražava teme borbe, bola, smrti i bunta, što ju je postavilo kao simbol samosvesnosti i autentičnosti u muzičkom svetu.

Momsen je često bila tema medijske pažnje zbog svog radikalnog prelaza iz sveta glume u svet rokenrola, navodeći da je muzika njena istinska strast. Iskrenost i odlučnost da sledi svoju kreativnu viziju bez kompromisa postale su deo njenog identiteta.

foto: Adela Loconte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako je prestala da se bavi glumom, Taylor Momsen je ostavila neizbrisiv trag u oba sveta – i u filmskoj industriji i u muzici. Svojim glasom, energijom i umetničkom slobodom nastavila je da inspiriše svoje fanove širom sveta.

Taylor Momsen je svoju glumačku karijeru započela vrlo rano, već sa tri godine. Prvu zapaženu ulogu dobila je 2000. godine kada je glumila Cindy Lou Who u popularnom filmu "Kako je Grinč ukrao Božić" zajedno sa Džimom Kerijem. Njena nevina uloga devojčice koja veruje u duh Božića postala je ikonična i učinila je prepoznatljivim licem.

foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ipak, najširu prepoznatljivost kao glumica stekla je ulogom Dženi Hemfri (Jenny Humphrey) u hit seriji "Tračara" (Gossip Girl), koja se emitovala od 2007. do 2012. godine. Igrala je lik mlade devojke iz Bruklina koja teži ka visokom društvu, ali njeno interesovanje za glumu postepeno je opadalo, a sve više je bila privučena muzikom.

Momsen je 2009. godine osnovala rok bend The Pretty Reckless, gde je postala pevačica, tekstopisac i ključna kreativna sila. Bend je brzo stekao popularnost zbog njenog sirovog vokala, mračnih tekstova i intenzivnih scenskih nastupa. Prvi album benda, "Light Me Up", izašao je 2010. godine i dobio pozitivne kritike. Pesme poput "Make Me Wanna Die" i "Miss Nothing" postale su hitovi, dok je Momsen počela da se etablira kao ozbiljna muzičarka, udaljavajući se od svoje glumačke karijere.

foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nakon toga, The Pretty Reckless je objavio niz uspešnih albuma, uključujući "Going to Hell" (2014), "Who You Selling For" (2016), i "Death by Rock and Roll" (2021). Njihova muzika kombinuje elemente hard roka, post-grungea i alternative, a Momsenova sposobnost da izrazi emocije kroz muziku donela joj je poštovanje kritičara i publike. Bend je stekao veliki broj fanova širom sveta, a Momsen se nametnula kao istaknuti lik u savremenom rokenrolu.