Žene otkrile idealnu veličinu penisa: Mnogi su bili u zabludi misleći da je ovo prosek

Žene su otkrile idealnu veličinu penisa, a mnoge muškarce će obradovati taj podatak.

Objavljeno: 10.09.2024. 13:14h
Foto: Shutterstock

Prema nedavnom istraživanju provedenom na 800 heteroseksualnih žena, idealna veličina penisa koju preferiraju nije daleko od prosečne – što je ohrabrujuća vest za muškarce koji su zabrinuti zbog svojih mera.

Istraživanje koje je proveo ZipHealth otkrilo je da većina žena smatra 14 cm kao poželjnu dužinu penisa, dok im je idealni opseg oko 11,4 cm. Ove dimenzije se ne razlikuju puno od proseka, što znači da većina muškaraca nema razloga za brigu kada je u pitanju ostavljanje utiska na partnerku, piše New York Post.

foto: Shuterstock

Prema nedavnom izveštaju, prosečna dužina penisa je 13 cm, a opseg 11,6 cm. I dok se žene čine zadovoljnima umerenom veličinom, muškarci su u istraživanju pokazali sklonost prema većim dimenzijama. ZipHealth je anketirao 100 muškaraca, a većina je izjavila da bi voleli da je njihov penis dug 16,5 cm, uz opseg od 14 cm.

Dr. Jen Caudle, koja je prošle godine postala viralna na TikToku, govorila je o potrebi da se sruši mit o važnosti veličine penisa. U svom videu je naglasila kako mnogi ljudi precenjuju prosečnu veličinu penisa, stvarajući nepotrebni pritisak. ‘Želim vam predstaviti stvarne činjenice o prosečnoj veličini penisa’, rekla je, ‘Mnogi misle da je prosečna veličina puno veća nego što zapravo jeste’.

Dodala je: ‘Postoji veliki društveni pritisak da izgledate na određeni način, a to nije korisno ni za muškarce ni za žene. Prosečna dužina penisa u opuštenom stanju je 9 cm, dok je u erekciji prosečna dužina oko 13 cm’.

(Stil/ Večernji.hr)

Bonus video: