"Ne mogu da rodim i imam sopstvenu decu": Čuvena pevačica uspela da prevaziđe najveću bol i ovako vratila osmeh na lice

"To je nešto što sam morala da ožalim", rekla je Selena Gomez, osvrtajući se na nemogućnost ostajanja u drugom stanju.

Objavljeno: 10.09.2024. 09:51h 10:49h
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Selena Gomez, glumica, pevačica i producentkinja, postala je uzor mnogima zbog svoje iskrenosti, talenata i borbe sa ličnim izazovima. Njena popularnost na društvenim mrežama je ogromna, a rad u muzici, filmu i humanitarnim organizacijama učinio ju je jednom od najuticajnijih mladih žena u svetu zabave.

Naime, ova šarmanta brineta konačno ima široki osmeh na licu, uživa u ljubavi i u poslu, te se izdigla kao feniks iz pepela nakon svih ružnih stvari koje su je snašle sa veoma malo godina. Neretko ističe koliko su joj podrška porodice, prijatelja i fanova pomogli da prevaziđe teške periode.

Njeno otvoreno pričanje o zdravstvenim izazovima, posebno o uticaju bolest na psihičko stanje, imalo je veliki uticaj na njene fanove, jer je inspirisala mnoge da potraže pomoć i brinu o sebi.

foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Po prvi put je progovorila o majčinstvu - njenoj najbolnijoj temi.

– Nikada ovo nisam rekla – objasnila je ona za "Vanity Fair".

Ali, nažalost, ja ne mogu da nosim sopstvenu decu. Imam mnogo zdravstvenih problema koji bi mogli da ugroze i moj i bebin život. To je nešto što sam morala da ožalim.

Dugo je verovala i nadala se da će se neko čudo dogoditi.

– To nije ono što sam zamišljala. Mislila sam da će se to dogoditi onako kako se dešava svima – istakla je i dodala da je počela da se miri s tim.

Sada sam bolje po pitanju toga. Smatram da je blagoslov što postoje divni ljudi, spremni za surogat majčinstvo ili usvajanje, što su za mene velike mogućnosti.

foto: Fati Sadou/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Gomezova je već neko vreme u vezi s producentom Benijem Blankom (36), koji joj je je velika podrška u svemu.

– Iznenada se stvorio pritisak da Selena dobije dete i uda se. Ona je pronašla ljubav svog života u Beniju. Ali svaki put kad ona pojede još jedan čizburger, ljudi spekulišu da li je trudna – dodaje osoba bliska zvezdi serije "Čarobnjaci s Vejverli plejsa".

Kako se Selena bori sa zdravstvenim problemima?

Selena Gomez se otvoreno suočava sa svojom bolešću i zdravstvenim izazovima, a u poslednjih nekoliko godina postala je glasna o svojoj borbi sa lupusom, mentalnim zdravljem i fizičkim problemima koji su pratili ovu autoimunu bolest.

Selena Gomez je prvi put javno otkrila da boluje od lupusa 2015. godine. Lupus je hronična autoimuna bolest koja može da izazove upale u različitim delovima tela, uključujući kožu, zglobove, bubrege i srce. Zbog ove bolesti, Selena je morala da se povuče iz muzičke i glumačke karijere nekoliko puta kako bi se fokusirala na svoje zdravlje.

foto: Fati Sadou/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

U 2017. godini, njeno stanje se pogoršalo do te mere da je morala da se podvrgne transplantaciji bubrega. Donatorka bubrega bila je njena bliska prijateljica, glumica Francia Raisa. Selena je otvoreno govorila o tom iskustvu, ističući koliko joj je teško bilo fizički i emocionalno, ali je i izrazila ogromnu zahvalnost za podršku i ljubav koju je dobila.

Pored fizičkih zdravstvenih problema, Selena je takođe bila otvorena o svojoj borbi sa anksioznošću, depresijom i mentalnim zdravljem. 2016. godine, odlučila je da napravi pauzu od karijere, priznajući da je lupus izazvao i psihološke posledice. Kasnije je otkrila da je dijagnostikovana sa bipolarnim poremećajem, o čemu je takođe javno govorila.

Selena je postala glasnogovornik za važnost mentalnog zdravlja, često ističući da traženje pomoći nije znak slabosti.

FOTO: Printskrin@selenagomez/Instagram
FOTO: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
FOTO: B4859 / Avalon / Profimedia
FOTO: B4859 / Avalon / Profimedia
FOTO: Christopher Polk / AFP / Profimedia
FOTO: Printscreen/Instagram
FOTO: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Osim toga, Selena kroz svoju platformu i fondaciju Rare Impact Fund nastoji da poboljša svest o mentalnom zdravlju i pruži podršku mladima koji se suočavaju sa sličnim izazovima. Kroz ovu inicijativu, radi na prikupljanju sredstava za organizacije koje se bave pitanjima mentalnog zdravlja i dostupnošću terapije za mlade ljude.

Uprkos izazovima, Selena Gomez se trudi da zadrži pozitivnu perspektivu. Često govori o tome kako je prihvatila svoje zdravstvene probleme i kako joj je bolest pomogla da redefiniše svoje prioritete i vrednosti u životu. Njena iskrenost i snaga u suočavanju sa izazovima čine je inspirativnom figurom za mnoge ljude koji se suočavaju sa sličnim problemima.

U poslednje vreme, Selena je preuzela i ulogu producentkinje. Jedan od njenih najzapaženijih projekata kao producentkinje je Netflix serija "13 Reasons Why", koja se bavila temama tinejdžerskih problema i mentalnog zdravlja. Takođe, Selena se pojavila i kao glumica u popularnoj seriji "Only Murders in the Building" (2021–), gde igra glavnu ulogu zajedno sa Steveom Martinom i Martinom Shortom.

Pored toga, Selena je poznata po svom humanitarnom radu. Kao ambasadorka UNICEF-a, aktivno se bavi pomoći deci i mladima širom sveta.