Nisu sve kraljice i princeze rođene u luksuzu: Jedna se skidala gola da bi zaradila, a ove ostale tek iznenađuju

Jedna se skidala gola u rijalitiju, druga bila hostesa. Pre udaje, najpoznatije princeze i kraljice(i jedna carica), bavile su se ovim poslovima.

Objavljeno: 08.09.2024. 20:32h 20:45h
Foto: Profimedia

Iako su mnoge članice kraljevskih porodica rođene u luksuzu, neke od njih bile su obične devojke pre nego što su se zaljubile i udajom stekle visoke titule.

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl

foto: DPPA / ddp USA / Profimedia

Nije tajna da je Megan Markl pre udaje za princa Harija bila glumica, ali imala je i drugo zanimanje.

Kad nije bila na audicijama za uloge, radila je kao kaligrafkinja i instruktorka kaligrafije (čak je napisala pozivnice za venčanje Robina Tikea i Pole Paton, kao i čestitke za odmor slavnih Dolče i Gabana).

Radila je i kao hostesa u restoranu, model za aktovke i kao pripravnica u PR agenciji u Argentini.

Princeza Grejs Keli od Monaka

foto: Profimedia

Grejs Keli je bila jedna od najlepših princeza svih vremena, a pre udaje za princa Renijera III od Monaka 1956. smatrana je jednim od najvećih imena zlatnog doba kinematografije.

Ova oskarovka je glumila u filmovima kao što su ‘Uhvatiti lopova’, ‘Nazovi M za ubistvo’, ‘Prozor u dvorište’…

Kraljica Ranija od Jordana

foto: Richard Gardner / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pre uspona na jordanski presto 1999. godine, Ranija Al Abdulah imala je karijeru u marketingu, diplomiravši poslovnu administraciju na Američkom univerzitetu u Kairu.

Nakon diplome radila je u marketingu za Sitibank, nakon čega se zaposlila u Eplu u Amanu u Jordanu.

Princeza Šarlin od Monaka

foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princeza Šarlin udala se za princa Alberta od Monaka kojeg je upoznala na poslu. Ona je zapravo bila proslavljena južnoafrička plivačica i nastupila je na Olimpijskim igrama za svoju državu.

Svog budućeg supruga prvi put je upoznala nakon trke, a on je brzo poludeo za njom. Šarlin se isprva nećkala oko ulaska u vezu s razuzdanim princem, ali na kraju je ponudu prihvatila, a mnogima se čini da se za vreme sportske karijere puno više smejala.

Princeza Sofija od Švedske

foto: FREDRIK SANDBERG / AFP / Profimedia

Svetski mediji svojevremeno nisu prestajali da pišu o princezi Sofiji Helkvist, Šveđanki koja je udata za švedskog princa, a koja je svojim volontiranjem i predanim radom tokom pandemije osvojila srca javnosti.

Međutim, s obzirom na to da je slavu stekla kao manekenka i učesnica rijalitija, nije odmah bila toplo primljena. Princeza je čak pozirala u toplesu za naslovnicu magazina ‘Slitz’, što je dodatno šokiralo javnost.

Princeza od Velsa Kejt

foto: Chris Jackson-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kejt Midlton danas je jedna od najpopularnijih članica kraljevske porodice, a svog supruga princa Vilijama upoznala je tokom studija, nakon čega je radila kao pomoćnica u kupovini modnih dodataka u prodavnici brenda Džigso.

Kejt je pritom pomagala i roditeljima u radnji, a potom i u njihovoj kompaniji za organizaciju događaja.

Kraljica Leticija od Španije

foto: Chema Clares/GTRES / Shutterstock Editorial / Profimedia

Danas je španska kraljica Leticija poznata kao supruga kralja Felipea VI i jedna od najuticajnijih žena u svetu mode, ali kao Leticija Ortiz Rokasolano bila je poznata u svojoj državi i pre jer je radila kao novinarka.

Kraljica Meri od Danske

foto: hbgbild / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Pre nego što je postala kraljica pratilja od Danske, Australijanka Meri Donaldson imala je karijeru u oglašavanju, radeći za agenciju u Melburnu nakon što je 1994. diplomirala trgovinu i pravo. Godine 1997. Meri je dve godine putovala nakon smrti svoje majke, vrativši se u Australiju 1999. radi posla u Sidneju, gde je, naravno, započela njena kraljevska bajka.

Upoznavši prestolonaslednika Frederika od Danske u Slip Innu, pabu u Sidneju tokom Olimpijskih igara 2000., par je ubrzo započeo vezu na daljinu, pre nego što je Donaldson 2001. odlučila da se preseli preko okeana, prvo u Pariz gde je predavala engleski u školi poslovnog engleskog jezika. Sledeće godine preselila se u Kopenhagen i počela da radi u Majkrosoftu, a onda su njih dvoje objavili da su se verili 2003.

Carica Masako

foto: Kazuhiro NOGI / AFP / Profimedia

Masako Ovada prvi put je srela Naruhita, prestolonaslednika Japana, na čajanki 1986. godine. Odmah očaran njom, princ je dogovorio da se sastanu nekoliko puta u sledećim sedmicama, a njihovo udvaranje nastavilo se idućih nekoliko godina.

Međutim, Masako je oklevala da se uda – dvaput je odbila prinčevu ponudu, jer bi zbog toga morala da odustane od obećavajuće diplomatske karijere u japanskom ministarstvu spoljnih poslova, piše Insajder.hr.

Bonus video: