Ovako su izgledali poslednji sati Bore Čorbe: Evo od čega je zaista umro, njegov veliki prijatelj otkrio sve do detalja

Bora Čorba, uprkos lavovskoj borbi sa plućima, izgubio je bitku za život, a danas će biti sahranjen u svom rodom Čačku, što mu je bila poslednja želja.

Objavljeno: 07.09.2024. 09:21h 11:34h
Foto: Kurir/ Zorana Jevtić

Bora Đorđević, legendarni Bora Čorba, ostavio je neizbrisiv trag na muzičkoj sceni širom Balkana. Stihovima je znao da miluje dušu, ali i da na šaljiv način izražava stavove o aktuelnim dešavanjima u društvu. Pesma je bila njegov život i lek, te je do poslednjeg daha držao koncerte i uveseljavao publiku.

Kako je neustrašivo koračao kroz život, tako se lavovski borio i sa opakom bolešću.

"Jeste mu bilo loše, ali smo se nadali da će se dogoditi čudo. Borio se kao lav, to su nam rekli lekari. Sve što su mu davali od terapija, činilo se kao da mu je bilo potrebno. Iznenadilo nas je sve, iako smo znali dijagnozu. Žao nam je, on je ipak jedna ozbiljna legenda koja je otišla na nebo, i neka ga anđeli gore čuvaju," drhtavim glasom rekao je Bane Obradović, menadžer "Riblje čorbe" i Borin veliki prijatelj.

foto: Fonet

Glavni problem je bio sekret koji nije mogao da iskašlje.

"Pluća su bila presudna. U jednom trenutku više nije mogao da diše, i sekret koji se skupljao nije mogao da iskašlje. Tada su morali da ga intubiraju i stave na respirator. Na respiratoru je bio deset dana, lekari su mu davali lekove i infuzije. Govorili su da je stabilan, mada je sve vreme spavao. Stanje naglo pogoršalo i više nije bilo spasa. Preminuo je oko 4 sata ujutru," otkrio je Bane i dodao:

"Obdukcija neće biti rađena. Porodica je odlučila da nije potrebna."

Poslednji koncerti

Bora je poslednji koncert održao u Šamcu 1. jula i sa publikom satima pevao svoje najveće hitove.

Takođe, pre samo 4 meseca održao je veliki koncert u Ljubljani i to sa velikom upalom pluća. Uprkos svim ozbiljnim zdravstvenim problemima, imao je nastup za pamćenje, a prisutni su ga dočekali i ispratili iz ogromne ovacije.

- Bora je već bio bolestan, dugo smo čekali da vidimo da li će moći da se popne na binu, ali on je skinuo masku za disanje i popeo se na binu kao da mu nije ništa. Do zadnjeg daha je pevao sve pesme kao na albumu - prisetila se Tamara.

Osim toga, kako je istakla Tamara, nakon koncerta se smogao je snage i strpljivo se slikao da fanovima i delio autograme.

- Posle koncerta se vratio u bolnicu, ali je uzeo vremena da se slika sa fanovima i razgovara sa njima. Bio je uvek pristupačan, bez obzira na sve - zaključila je voditeljka.