Sa 19 se udala, pa muža zamenila njihovim kućnim prijateljem: Prijateljski je delili i priredili joj užas

Ljubavni život Pati Bojld bio je poprilično uzbudljiv.

Objavljeno: 05.09.2024. 19:28h
Foto: Wolfgang Kühn / United Archives / Profimedia

Tokom zlatne ere rokenrola Pati Bojd bila je muza koja je inspirisala dvojicu eminentnih muzičkih ikona. Džordž Harison joj je pevao: "Something in the way she moves/Attracts me like no other lover", a Erik Klepton: "Layla, you've got me on my knees/Layla, I'm begging darling please", moleći je za ljubav.

Tako je nastao jedan od najpoznatijih ljubavnih toruglova.

foto: Profimedia

Naime, Džordž i Peti bili su u braku koji je delovao srećno sa strane, ali onda se sve pretvorilo u pomalo bizaran ljubavni trougao, dok je Peti postajala obojici istovremeno - muza.

Peti je imala 19 godina kada se svidela Džordžu Harisonu, a venčali su se 21. januara 1966. godine. Harisonov kum je bio Pol Makartni.

foto: Profimedia

Nekoliko godina kasnije njihov brak je počeo da se raspada zbog velikih količina droge i alkohola, kao i zbog brojnih afera. Tokom tog perioda Harison je postao blizak prijatelj s Erikom Kleptonom, kom je pisao muziku i s njim nastupao.

Peti je dobila ljubavno pismo od nekog ko se potpisao samo s "E". Bila je uverena da ima tajnog obožavaoca dok joj jedne večeri, na žurci u kući Kleptonovog menadžera, nije prišao Erik, kojeg je do tada smatrala prijateljem, i pitao je da li je dobila njegovo pismo. Kleptonu se sviđa prijateljeva žena. Bojd je ostala u šoku, ali je zadrhtala. Kad su je pitali s kim će te večeri nakon žurke ići kući, odlučila se ipak za svog muža. Mnogo godina kasnije se prisetila: "Braka sam se držala svojevoljno, ali sam tada bila jako povređena."

Godine 1974. Peti se odlučila za život s Kleptonom i udala se za njega. Harison je čak bio na njihovom venčanju 1979. godine.

Posebno je za Peti bilo bolno to što je Klepton tokom njihovog braka i njene borbe da iznese trudnoću dobio vanbračnog sina Konora s italijanskom manekenkom Lori del Santo 1986.

– Osećala sam se bolesno. Nisam mogla da dišem i srce mi je udaralo tako jako da nisam mogla da razmišljam – prisetila se Peti trenutka kada je čula da je Erikova ljubavnica trudna. – Čula sam sebe kako izgovaram da će sve biti u redu, da ćemo ostati zajedno. Bila sam u stanju šoka. Imala sam 42 godine i već 21 godinu pokušavala da dobijem bebu, a ova žena je spavala s mojim mužem jednom ili dvaput i nosila je u sebi njegovo dete.

foto: Profimedia

Jednom je istakla da veruje da je "Erik samo hteo da ima ono što je Džordž imao".

Period zaljubljenosti i slatkog zanosa ubrzo je prošao, čim se par suočio s prvim bračnim problemima. Redovno drogiranje i alkoholisanje, kao i brojni ljubavni izleti legendarnog gitariste, naterali su Bojd da ga napusti 1987. godine i da se od njega razvede godinu dana kasnije.

Klepton joj je posvetio pesmu "Wonderful Tonight", a ona je 2007. objavila i biografiju "Wonderful Tonight: George Harrison, Eric Clapton and me". Udala se treći put 2015. godine za građevinskog investitora Roda Vestona, kog je poznavala dugi niz godina.

Bonus video: