Salma Hajek progutala i prevaru samo da bi sačuvala brak: Sad joj ćerka radi šok stvari, glumica sa njom ima čudan odnos

Najveća želja Salme Hajek bila je da dobije dete, kada je uspela da dobije naslednicu u svojim četrdesetim godina, nije postojalo srećnije osobe od nje, a sad joj tinejdžerka zadaje glavobolje

Objavljeno: 02.09.2024. 09:48h 10:48h
Foto: JP/TM / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Salma Hajek je jedna od najpoznatijih latinoameričkih glumica u Holivudu, sa karijerom koja obuhvata više od tri decenije. Njena harizma i čvrst stav su dve glave stvari koje su je izdvojile od svih drugih lepotica. Iako je izgradila zavidu karijeru, najveća želja joj je bila da dobije dete, a njena borba insirisala je mnoge dame. Međutim, sada se suočava sa svim izazovima roditeljstva.

Naime, nedavno je glumica sa mužem i ćerkom uživala na Ibici u društvu prijatelja. A postpci njene naslednica ostavili su mnoge bez teksta. Naime, paparaci su je uhvatili kako pokazuje srednji prst na jahti pred svima! Da stvar bude još iznenađujuća, glumica nije puno marila za ovaj postušak, već je nastavila razgovorsa društvom.

foto: Dj Sergio Garrido / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Majčinsto u 40-im i čudan odnos sa ćerkom

Salma ističe da je majčinstvo najveće dostignuće za nju, iskustvo za kojim je žudela čitav život. Ističe da nijedno profesionalno priznanje ne može da se poredi sa izvanrednim iskustvom odgajanja deteta.

Sa druge strane priznala da je mislila da majčinstvo prosto nije zacrtano na njenom putu i toga se strašno plašila. Prekretnica u njenom životu dogodila se 2006. godine kada je upoznala Fransoa-Andrija Pinoa, biznismena u modnoj industriji. Ljubav izmedju njih je procvetala i godinu dana kasnije dobijaju ćerku Valentinu, što je za Hajekovu bilo izuzetno značajno s obzirom da je prešla 40-te, vreme kada se mnoge žene bore sa biološkim ograničenjima majčinstva.

U intimnom intervjuu Salma Hajek podelila je svoje skrivene strahove i izrazila duboku zabrinutost zbog svoje sposobnosti da zatrudni. Rođenje njene ćerke neposredno nakon njenog 41. rođendana nije bila samo radosna prilika, već i značajna lična prekretnica, koja je raspršila njene strahove i ispunila njenu duboku čežnju za majčinstvom.

Po dolasku ćerke Valentine, Salma Hajek je svesno odlučila da napravi pauzu od posla, potpuno se posvetivši ulozi predane majke. Međutim, njen suprug je odigrao ključnu ulogu u preoblikovanju njene perspektive, ohrabrujući je da se bavi svojom strašću. Filmska zvezda nastavila je karijeru kada je njena ćerka napunila tri godine.

foto: JP/TM / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Danas se sa zahvalnošću osvrće na tu odluku, prepoznajući ovu neprocenjivu lekciju koju ona daje svojoj ćerki. Ona naglašava važnost da deca shvate da, iako zauzimaju posebno mesto u životima svojih roditelja, svet se proteže izvan njihovih individualnih orbita. Glumica nastoji da postavi primer Valentini, naglašavajući značaj ličnog rasta i očuvanja nečijeg identiteta čak i usred odgovornosti koje majčinstvo nosi.

Sa 16 godina, Valentina Paloma odrastajući u okruženju koje je oblikovala dinamična karijera njene majke, pokazala je veliko interesovanje za industriju zabave. U jednom intervjuu, ona je izrazila ambicije da glumi i režira.

Zanimljivo je da glumica sa ćerkom priča na svom maternjem jeziku, te se čini da tako sa naslednicom stvara poseban odnos.

foto: Nils Jorgensen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sanjala velike snove i sve ih ostvarila

Salma je rođena 2. septembra 1966. godine u Kocalkosu, u Meksiku. Njena majka je španskog porekla, dok je otac libanskog. Ova kombinacija različitih kultura odrazila se na njenu unikatnu lepotu i harizmu.

Pre nego što je postala poznata u Holivudu, Salma je bila velika zvezda u Meksiku. Počela je karijeru u telenovelama, a njena uloga u seriji Teresa iz 1989. godine donela joj je nacionalnu slavu.

Salma se preselila u Los Anđeles početkom 1990-ih godina, gde je naišla na izazove zbog svog naglaska i predrasuda prema latinoameričkim glumicama. Ipak, njen proboj u Holivudu usledio je 1995. godine u filmu "Desperado", gde je igrala uz Antonija Banderasa.

FOTO: preentscreen/Instagram
FOTO: ERIC ESTRADE / AFP / Profimedia
FOTO: Columbia Pictures Collection / Everett / Profimedia
FOTO: / SplashNews.com / Splash / Profimedia
FOTO: Bob Grey / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia, Valery HACHE / AFP / Profimedia

Jedna od njenih najvažnijih uloga bila je u biografskom filmu "Frida", gde je igrala čuvenu meksičku slikarku Fridu Kahlo. Za ovu ulogu, Salma je nominovana za Oskara za najbolju glumicu, što je učinilo jednom od retkih latinoameričkih glumica nominovanih za ovu prestižnu nagradu.

Iako je postigla veliki uspeh, Salma se godinama borila protiv diskriminacije u Holivudu, kako zbog svog latinoameričkog porekla, tako i zbog borbe za jednaka prava i mogućnosti za žene u industriji.

Takođe, poznata je i po svom humanitarnom radu. Aktivno se zalaže za prava žena i borbu protiv nasilja nad ženama. Takođe je uključena u kampanje za podizanje svesti o humanitarnim problemima, kao što je borba protiv siromaštva i pristup obrazovanju za devojčice.

foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Buran ljubavni život

Ljubavni život Salme Hayek je intrigantan, baš kao i ona sama. Pre nego što je postala globalna zvezda, Salma je imala nekoliko veza u Meksiku, ali o njima se malo zna. S obzirom na njenu lepotu i harizmu, nije iznenađujuće da je imala brojne obožavaoce, ali nijedna od tih veza nije bila značajna.

Nakon što se preselila u Los Anđeles, Salma je bila povezivana s nekoliko poznatih ličnosti. Jedna od njenih najpoznatijih veza bila je s američkim glumcem Edvardom Nortonom, s kojim je bila u vezi od 1999. do 2003. godine. Ova veza je bila vrlo ozbiljna i mediji su spekulisali da bi mogli da se venčaju, ali je došlo do kraha ljubavi.

Nakon raskida s Nortononom, Salma je kratko bila u vezi s glumcem Joshom Lucasom. Iako su njih dvoje bili zajedno samo nekoliko meseci, danima se pisalo o njihovoj romasni.

foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Konačno se skrasila pored francuskog milijardera Fransoa-Anrija Pinoa, predsednika i izvršnog direktora kompanije Kering, koja upravlja luksuznim brendovima poput Guccija i Yves Saint Laurenta, sa kojim je uplovila u bračne vode i dobila ćerku.

Par se upoznao 2006. godine, a verili su se 2007. godine. Njihova ćerka, Valentina Paloma Pinault, rođena je u septembru 2007. godine.

Salma i Fransoa-Anri venčali su se na intimnoj ceremoniji na Dan zaljubljenih, 14. februara 2009. godine, u Parizu. Kasnije te godine, organizovali su raskošno venčanje u Veneciji, gde su prisustvovale brojne poznate ličnosti.

foto: Profimedia

Prešla preko prevare

Međutim, ovaj brak je bio turbulentan. Ispostavilo se da je njen voljeni suprug imao aferu sa manekenkom Lindom Evanđelistom, koja mu je potom i rodila sina Avgustina Džejmsa, i tražila alimentaciju od 46 hiljada dolara mesečno.

Glumica je dugo ovaj skandal pokušavala da drži u tajnosti, ali na kraju je ipak rešila da progovori na ovu temu pa poručila kako joj nije jasno zašto je manekenka četiri godine ćutala o ocu svog deteta.

Salma je na kraju mužu oprostila prevaru i dala novu šansu njihovom braku i porodici.