Indijka ostavila sve zbog Slobodana i došla u Srbiju: Niko nije očekivao da će doživeti ove stvari od svekrve i komšija

Neverovatna priča žene iz Indije koja je ostavila sve i došla u Srbiju zbog ljubavi prema Slobodanu je ona prava filmska!

Objavljeno: 02.09.2024. 08:57h 09:54h
Foto: Printscreen Facebook - Mimi Simovic

Tanmila Mimi Simović iz Indije bila je veoma vredna devojka, želela je da sebi stvori bolju budućnost, učila je nove veštine, radila je i u inostranstvu, sanjajući da se vrati u rodnu zemlju i tamo osnuje porodicu, ali sudbina je umešala prste. Naime, nije ni slutila da će svoju sreću pronaći u Srbiji. Već više od 12 godina uživa u braku sa Slobodanom Simovićem iz Prijepolja, a njihova ljubavna priča je prezanimljiva.

Mimi je radila u Kataru, dok je Slobodan bio zaposlen na brodu.

- Mi smo se upoznali preko Mimine prijateljice koja je sa mnom radila na brodu. Jednom su kao devojke razgovarale i ta drugarica joj je obećala da će joj javiti ako upozna momka koji bi bio Mimina srodna duša. Tako je i bilo - ispričao je Slobodan.

foto: RINA

Simpatična Indijka se u početku sa njim čula preko Skajpa, pričali su satima, te tema za razgovor nikako nije manjkalo. Kako su postajali sve bliži, Slobodan je spakovao kofere i otputovao u Katar, gde je Mimi privremeno radila, kako bi se prvi put videli uživo, a ona ne skriva da se već data zaljubila u momka iz Prijepolja.

- Zaljubila sam se u svog supruga na prvi pogled i rešila da ostanem u Srbiji. Odmah sam shvatila da se nalazim u sredini gde su ljudi dobri, tačnije u čitavoj Srbiji - rekla je Mimi.

Probleme u komunikaciji nisu imali, jer oboje dobro govore srpski, a kurtuloroške razlike za njihovu budućnost nisu prestavljale nikakvu prepreku. Štaviše, Mimi je naše običaje sa oduševljenjem prihvatilo, a srpski je godinama vredno učila kako bi mogla da priča sa svekrvom.

- Moja svekrva je starija žena i ona ne zna engleski. Ja sam godinama učila srpski jezik. Svekrva mi je odmah na početku rekla kroz šalu da ako ne naučim da pravim pitu, da ne mogu da se udam. Ja sam se zbog toga nervirala. Ali se sada to promenilo, znam odlučnu pitu da napravim", kroz osmeh kaže Mimi i dodaje da su kruna njihove nesvakidašnje ljubavi su ćerka i sin, koji su već veliki.

foto: RINA

Iako obožava našu kuhinju, na dve namirnice nikako nije mogla da se navikne.

- Bilo mi je najteže da se naviknem na hleb i ulje. Ovde Srbi koriste toliko ulja za jedan obrok, koliko mi potrošimo za godinu dana. Hleb smo svi izbacili iz ishrane i umesto hleba jedemo pirinač. On nam daje snagu - objašnjava Indijka.

Okolina je toliko zavolela da je prošlog leta na jednoj svečanoj manifestaciji dobila i zvanično priznanje najbolje prijepoljske snajke, što je bio još jedan simbolični pečat ljubavi koja je preobrazila život mlade Indijke u toplini Srbije.

Kroz godine, Mimi se ostvarila i u ulozi preduzetnice, te je u svom poslu postala veoma uspešna. Otvorila je svoj salon za negu i masaže.

foto: RINA

- Moje iskustvo iz Indije, posebno iz Mumbaja, gde sam godinama radila i usavršavala se sa svetskim stručnjacima i američkim doktorima iz oblasti fizioterapije i tretmana lica, kasnije sam prenela u Katar, gde sam radila punih deset godina. Međutim, ljubav je imala svoje planove i put me je doveo u Prijepolje. Kada su moja deca odrasla, odlučila sam da ostvarim svoj poslovni san, i moj salon je zaživeo na najlepši način. Svako ko jednom dođe, postaje stalni gost, a to mi puno znači - zaključuje Mimi.